Najbolji saveti za postizanje modernog dizajna enterijera

Izvor: Objava, 23.Maj.2020, 10:08

Najbolji saveti za postizanje modernog dizajna enterijera

Iako je tradicionalna estetika potpuno bezvremena i evergreen orjentisana, nema pravilnika kada je u pitanju moderan dizajn enterijera i upravo to ga čini toliko inspirativnim.

Moderan dizajn enterijera stvara optimalne uslove za umetnički dojam i samoizražavanje, pružajući prostor za eksperimentisanje i platno za igru sa belim prostorom, elegantnim materijalima i čistim linijama.

Zidovi od dekorativne cigle

Da li ste primetili koliko je dekorativna cigla zastupljena u modernom dizajnu enterijera?

Stručnjaci za uređenje doma se više ne oslanjaju na klasično bele zidove i estetiku čistoće, već se ide korak dalje u dodavanju svojevrsnog pečata enterijeru. Kao što su ograde zaštitni bedem vašeg dvorišta, tako su i zidovi zaštitni bedem vašeg doma.

Zidovi od dekorativne cigle

Međutim, pored zaštitne uloge - složićete se da izgled i dizajn zidova svakako zauzimaju visoko mesto na lestvici prioriteta kada je u pitanju uređenje enterijera.

Tako se danas u velikom broju domova umesto belo okrečenih zidova može videti upravo bezvremena dekorativna cigla, koja zaista pruža taj rustikalni i luksuzni pečat svakom domu.

Uz to, ako su vam i ograde od dekorativne cigle - utoliko ste postigli koherenciju između enterijera i eksterijera - što dizajneri enterijera naročito cene.

Drveni podovi kao bezvremeno rešenje

Dekor poda u enterijeru govori puno o lepoti, komforu i toplini vašeg doma. Atraktivni i funkcionalni materijali za pod su bitni elementi u stvaranja stilskih i elegantnih rešenja za uređenje enterijera.

Praktične ideje za podove mogu poboljšati uređenje enterijera, uneti udobnost u vaš dom i učiniti sobe funkcionalnim i prijatnim. Tepisi, drveni podovi, kamene i keramičke pločice su kvalitetni, tradicionalni materijali za dizajn enterijera koji odgovaraju različitim epohama.

Parket kao klasična i kvalitetna podna obloga i dalje zadržava visoko mesto na lestvici stilskih mogućnosti modernog uređenja poda. Drveni podovi, kao što je parket, izgledaju bezvremeno elegantno i atraktivno. Ideje za drvene
podove su svestrane, pogodne za sve vrste dizajna u prostorijama vašeg doma.

Drveni podovi čine da dizajn enterijera izgleda i oseća se udobno, toplo i prijatno. Dok uravnotežuje hladnoću zidova od dekorativne cigle, drvo dodaje toplinu i bogatstvo prirodnog materijala modernom dizajnu enterijera.

Jednostavne linije i cilindrični stubovi

Moderne ideje za dizajn enterijera često su fokusirane na jednostavne, čiste linije. Snažne vodoravne i vertikalne linije u modernističkoj arhitekturi odjekuju u dizajnu nameštaja i dekora.

Cilindrični stubovi često se nalaze u modernim domovima; oni formiraju jasne vertikalne linije i prikazuju revolucionarnu upotrebu armiranog betona.

Industrijski elementi

Moderan dizajn ne bi postojao da nije bilo betona, čelika i stakla kao osnovnih građevinskih materijala. Stoga, odajte počast ovim bazičnim materijalima odabirom industrijske estetike sa čeličnim ili gvozdenim oblogama i betonskim elementima u enterijeru svog doma ili pak poslovnog prostora.

Otvoreni plan uređenja doma

Otvoreni raspored je neophodan kada je u pitanju moderan dizajn enterijera kuće. Otvoreni prostor za stanovanje, trpezariju i kuhinju pomaže u uklanjanju nepotrebnih struktura unutar kuće, istovremeno podstičući slobodan protok vazduha.

Tako da ukoliko želite da napravite ogradu onda preporučujemo LEGI ogradni sistemi , oni nalaze široku primenu u ograđivanju različitih eksterijera kao što su privatna domaćinstva, industrijski objekti, javna infrastruktura, parkovi, posedi od velike važnosti, poljoprivredna dobra.



Jednostavan nameštaj

Atraktivni i unikatni komadi nameštaja nekada su bili prilično ikonični i željni u svakom domu.

Međutim, vrhunski moderni dizajneri enterijera radije biraju nameštaj ravnih linija i prilično su suzdržani kod upotrebe dekora i ornamentike. Stoga koristite nameštaj od obične tkanine i izbegavajte prenaglašene dezene ili oblike.

Veliki prozori

Predivni veliki prozori nisu samo čudesno moderni, već su sjajni kada je u pitanju prirodna svetlost u vašem domu. Prepustite se svežem vazduhu i prirodnijoj svetlosti uz ovaj favorit kada je u pitanju moderan dizajn enterijera.

Spoj jednostavnosti, funkcionalnosti, udobnosti, prirodnih i tradicionalnih materijala uz minimalni dodatak atraktivnih detalja - tako u par reči možemo najbolje opisati moderan dizajn enterijera.