Žika Jakšić biografija

Izvor: Poznati.info, 06.Jun.2014, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žika Jakšić biografija

Žika ili Saša Jakić je poznat kao čelni čovek poznatog šoa “Zvezde Granda” koja se emituje od 2003. godine. Pored toga Žika u Grand produkciji radi već duže vreme kao savetnik, urednik i producent. Ideju za šou je dobio dok je još bio u Nemačkoj.

Žika Jakšić je rođen 6. februara 1962. godine u Aleksandrovcu. Pre nego šta je počeo da se bavi muzikom završio je srednju pedagošku školu. U srednju >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << školu nikada nije nosio knjige, ali je bio vrlo dobar.

U svojoj je karijeri napravio mnogo toga, a započeo je kao muzičar u grupi “Ritam srca”. Tamo je svirao bas-gitaru. Posle njih je svirao u orkestru Aleksandra Stefanovića “Krnjevac” te u “Ponoćnom programu”.

Slavni Žika je mnogo puta objasnio kako je došao na ideju “Zvezda Granda”. Dok je živeo u Nemačkoj počeo je da gleda šou programe te kapira šta sve treba da se uradi kako bi se napravio uspešan šou. Tada je neko vreme pratio nemački bend s kojim je išao na probe tri meseca. Kako tada još uvek nije znao što će da radi, otišao je da polaže za spasioca, ali ljubav prema muzici je ipak bila jača.

Kada je prvi put došao Saši Popoviću sa idejom o šou on mu je rekao da nije normalan. Posle dužeg vremena nagovaranja nastao je šou koji je označio pravi preokret u muzičkoj industriji i tako doneo nadu mnogim mladim talentima.

Autor: Sanja, Foto: Facebook

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.