Izvor: Poznati.info, 26.Apr.2018, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Viki Miljković

Viki Miljković je srpska turbo folk i pop pevačica koja je karijeru započela 1992. godine. Popularnost je doživela zahvaljujući pesmama “Bajadere”, “Mariš li, mariš li”, “Crno na belo”, “Obeležena”, “Mahi, mahi” i drugima. 2016. godine postaje stalna članica žirija muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”, u kojem često vodi rasprave s Jelenom Karleušom.

Obrazovanje

U Nišu je završila Osnovnu školu Maršal Tito >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << i Srednju muzičku školu Dr. Vojislav Vučković. U Prištini je 1989. godine upisala, a kasnije i završila muzičku akademiju i postala profesorka muzike.

Privatni život

Rođena je 18.12.1974. godine u Nišu. Njeni roditelji Svetomir i Zorka nisu podržavali ideju da se bavi muzikom.Viki je jako bliska s bratom Vladicom koji je ujedno i njen najbolji prijatelj.

S obzirom da je njen otac Svetomir iz Crne Gore, Viki je kao dete sa porodicom letovala na crnogorskom primorju, a 2006. godine je u Pržnom kupila stan.

Još 1994. godine je započela vezu s muzičarem Draganom Taškovićem, a njihovo poznanstvo je započelo svađom. Ona je na jednom koncertu nakon dve otpevane pesme započela i treću, koja nije bila dogovorena. Dragan je tada bio najtraženiji šef orkestra i pratio je sve najpoznatije pevače, a kad je Viki počela pevati tu neplaniranu treću pesmu, on je naredio muzičarima da ne sviraju.

Nakon kocnerta su se posvađali i svašta izgovorili jedno drugom, ali su bez obzira na izgovorene reči, oboje u tom trenutku osetili neku hemiju.

Venčali su se 2007. godine u crkvi Vasilija Ostroškog u Beogradu, a kume su bile Sanja Đorđević i Ceca Ražnatović.

Nekoliko meseci nakon venčanja, suprug i ona su dobili sina Andreja. Dragan iz prvog braka ima ćerku Jelenu s kojom su Viki i Andrej u odličnim odnosima pa često zajedno odlaze na odmor.

Viki nije na glasu kao konfliktna osoba i s većinom kolega je u dobrim odnosima, ali imala je rasprave s Milanom Stankovićem i Darom Bubamarom koja je jednom prilikom izjavila da Viki ne postoji na sceni. Često dolazi u sukob s Marijom Šerifović i Jelenom Karleušom koje su takođe članice žirija muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”.

Posao

Viki je prvi album snimila 1992. godine. S albumom pod nazivom “Loša sreća” nije ostvarila veći uspeh, ali to se promenilo već sledeće godine kada je objavila album “Hajde vodi me odavde”, na kom su se našle pesme “Nikom nije lepše nego nama (Coca-cola, Marlboro, Suzuki)” i “Hajde vodi me odavde” koje su postale veliki hitovi.

Sledeće dve godine je izdala albume “Svadbe neće biti” i “Tunel”, s kojih su se izdvojile pesme “Nebeske suze”, “Tunel” i “Srbija (Volim momke koji piju rakiju)”. 1997. godine je s albumom “Kud puklo da puklo” i istoimenom pesmom te pesmama “Ženske bubice”, “Ne znam šta si tugo moja” i “Želeo si sina, dobio si kćer” ostvarila veliki uspeh i postala jako popularna.

Sledeće godine snima album “Okrećem ti leđa tugo”, a 2001. godine započinje saradnju s Grand produkcijom koja je objavila njen album “Godine” s kojeg su, osim naslovne numere, posebno popularne postale i pesme “Pet minuta” te “Goro sestro”.

Nakon dve godine diskografske pauze, Viki 2003. godine s albumom “Mariš li” postiže najveći uspeh u svojoj dotadašnjoj karijeri. S tog albuma se izdvojilo čak pet pesama koje su postale veliki hitovi, a reč je o pesmama “Crno na belo”, “Bajadera”, “Ovog vikenda”, “Mariš li” i “Narukvice”. S albumom “Mahinalno” iz 2005. godine je konačno dospela među najveće muzičke zvezde u zemlji. Svih devet pesama s tog albuma (“Prazan stan”, “Razlika”,”O kako boli”, “Nesanica”, “Curice”, “Mahi, mahi”, “Ti muškarac”, “Obeležena” i “Da li si dobro spavao”) su postalje jako popularne, a koliko je Viki bila popularna u to vreme potvrđuje informacija da je na njenom solističkom koncertu u Beogradu 2006. godine bilo preko osam hiljada ljudi.

Poslednji album je objavila 2009. godine, a najslušanije pesme s tog albuma su bile “Hej, ko to pita”, “Ovde se ne plače”, “Idu mi idu” i “Dođavola sve”.

Kasnije je objavila pesme “Ko to zna”, “Rumba”, prepev jednog bugarskog hita “Čiki liki lajla”, “Dosadno”, “Ono nešto” zatim duete “Samo namigni” s Dadom Polumentom i “Ne zna juče da je sad” s Halidom Bešlićem. 2014. godine je učestvovala na prvom Pinkovom festivalu i s pesmom “Flaster na usta” i osvojila prvo mesto, a dve godine kasnije je objavila pesme “Mene loše dobro zna”, “Opa, opa”, “Rođendan” i “Mogu, mogu”.

U martu 2018. godine je objavila duetsku pesmu s Becom Fantastikom “Srce voli”.

Najveća dostignuća

Karijera Viki Miljković traje već više od 25 godina, a iako s prvim albumom nije ostvarila zapažen uspeh, svaki njen sledeći album je bio izuzetni uspešan. Najzahvalnija je Marini Tucaković i Futi, koji su napravili njena prva dva albuma i veliki broj pesama kasnije.
Pogledaj vesti o: Jelena Karleuša

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.