TV kanalima i sokovima spasava Grand

Izvor: Vesti-online.com, 10.Okt.2013, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TV kanalima i sokovima spasava Grand

Saša Popović (54) za koga mnogi kažu da je najmoćniji čovek na estradi rešio je da proširi biznis. Za koji dan počinje nova sezona Zvezda Granda, u novembru kreće sa emitovanjem Grand TV kanala, a od januara emitovaće se još jedan kanal pod etiketom ove kuće. Uz sve to na tržištu će se za koji dan pojaviti i Grand sokovi različitih ukusa!

- Diskografija ne ide, pa svi moramo da radimo i nešto drugo. To sa sokovima nam je - onako usput. Zaradu ćemo uložiti u posao, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pesme, a najvažnije je da isplaćujemo plate zaposlenima u našoj kući. Nekad smo se razvijali uz pomoć para koje smo zarađivali prodajom CD-ova, tiraži su bili milionski, a sada ne znam da li u toku godinu dana prodamo 20.000 hiljada kompakt-diskova. Mislim na sva Grandova izdanja zajedno! Diskografija je sasvim obezvređena, svesni smo da od tog posla nema ništa i zato smo morali da se okrenemo drugim izvorima finansiranja - objasnio je Saša Popović, direktor Granda.

- Ova osma sezona Zvezda Granda biće potpuno drugačija. U petočlanom žiriju su Aca Lukas, Zorica Brunclik, Šaban Šaulić, Snežana Đurišić i Dragan Stojković Bosanac. Najinteresantniji su njihovi međusobni odnosi i prvih šest meseci takmičenja. Najveće zvezde će biti oni, a ne takmičari. Ima tu dosta sujete, oprečnih mišljenja. Na snimanju smo se i Brena i ja sa njima zakačili, jer se nismo složili sa nekim njihovim mišljenjima. To šou čini posebno zanimljivim - smatra Popović.

Koliko plaćate članove žirija za Zvezde Granda?

- Ne, ne, nema tu nikakvih para. Zašto bismo im dali pare? Pa to su naši pevači! Dajemo im reklamu u emisijama. Od prodaje njihovih diskova nemamo ništa, nemamo ništa od njihovih gostovanja. A Bosancu reklamiramo ćerku, tako da nema govora o bilo kakvom plaćanju - tvrdi Popović.

Zar televizija nije skupa igračka, a vi pokrećete čak dva kanala?

- Naravno da jeste i uložili smo pola miliona evra samo u opremanje studija. Imaćemo osam sati programa uživo svaki dan. Biće to kolažni program. Svakog dana drugi voditelji, drugi orkestar, gosti... Na drugom Grand kanalu će se emitovati isključivo spotovi. Verujem da će se uloženo vratiti kroz marketing.

Ko u Grandu od mladih pevača najbolje prolazi, a ko najgore?

- Mi pod ugovorima imamo 47 pevača iz takmičenja Zvezde Granda, mada i pevači iz prve sezone kojima su istekli ugovori i dalje rade sa nama. Neki odlično rade, a ima i onih koje niko ne traži i za koje niko ne pita. Najtraženiji su Rada Manojlović, Milica Pavlović, Darko Lazić, dok su nekada neprikosnovene Tanja Savić i Slavica Ćukteraš sada mnogo manje tražene. Obe čekaju priliku i svesne su da jedan hit može svakog pevača da vrati u život.

Da li su druga muzička takmičenja konkurencija Zvezdama Granda?

- Ma kakvi. Ni Prvi glas Srbije, ni Operacija trijumf nisu mogli da nas ugroze. Muzička nadmetanja kao što su X

faktor i Voice su ozbiljni projekti, ali u njima se traže pop senzacije, a mi se držimo folka. Kreće i šou Tvoje lice zvuči poznato, a mi smo odavno radili transformacije. Svi se sećaju Bore Drljače kao Pavarotija i mnogih drugih transformacija.

Sve je manje dobrih pesama...?

- Poslednjih godina uopšte nema hitova. Za 16 godina koliko Grand postoji, hitovi se mogu izbrojati na prste - "Crven konac" i "Brojanica" od Bekute, "Skitnica" od Rokvića, "Zlatnik" od Tanje Savić... Stalno se govori o hiperprodukciji, a '84. i '85. godine kada su Lepa Brena i Slatki greh snimali za PGP, ta kuća je godišnje objavljivala 700 albuma godišnje, Jugoton 500, Diskos 300, Jugodisk 200. O kojoj onda hiperprodukciji govorimo sada? Pa ono onda je bila luda kuća!

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

TV kanalima i sokovima spasava Grand

Izvor: Dzungla.org, 10.Okt.2013

Saša Popović (54) za koga mnogi kažu da je najmoćniji čovek na estradi rešio je da proširi biznis. Za koji dan počinje nova sezona Zvezda Granda, u novembru kreće sa emitovanjem Grand TV kanala, a od januara emitovaće se još jedan kanal pod etiketom ove kuće. Uz sve to na tržištu će se...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.