Rokenrol stanuje u Nišu

Izvor: Studnel.com, 31.Maj.2015, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rokenrol stanuje u Nišu

Seljačka buna je otvorila koncertno veče. Pesma koja je naterala publiku da zapleše u laganijim ritmovima je Nije htela, nakon koje je nastupila pesma Hevi metal je to.
Bend koji je potpuno pokrenuo publiku je niški sastav Dok7 koji je počeo svirku pesmom Dobar dan. Snažna energija se osetila, kako u publici tako i na sceni, pa je i samom izvođaču pukla žica na gitari. Taj momenat je iskoristio da se zahvali svima onima koji su došli, rekavši >> Pročitaj celu vest na sajtu Studnel.com << da zahvaljući njima rokenrol još uvek postoji, i da nije njih svi bi postali Zvezde Granda. Usledio je niz njihovih hitova od kojih je publika najburnije reagovala na pesmu Fellacio.
Kragujevački sastav Čovek bez sluha započeo je svirku pesmom Ti samo misliš da me znaš, a za njom su nastavili uz zvukove pesme Superheroj. Pesma koja je definitivno razdrmala publiku koja je podigla ruke uvis zajedno sa ritmom pesme jeste Ljubav je tamo gde stanujem ja. Nakon nje, usledio je ples svih rok koncerata − šutka. Nju je pokrenula pesma koja je, prema rečima pevača, namenjena svim mladima − Reci ne za svoje godine. Uz pesmu Gotovo je završili su svoj nastup.

 Foto: Jovana Trajković
Nakon odlaska sa scene benda Čovek bez sluha, usledila je priprema za nastup Mortal Kombata. Priprema instrumenata i ozvučenja se odužila te je publika počela da skandira i poziva bend da krene sa svirkom. Nakon nekoliko minuta zasvirali su pesmu Smrtonosna šorka i time započeli nastup. Odmah nakon toga usledila je pesma Serenada, kao i pesme uz koje je publika pevala i skakala Nemoj biti emo i Evrovizija. Odsvirali su pesmu Helena od Mifitsa, iako retko sviraju tuđe pesme, jer, kako kažu, imaju svoje u kojima niko ne može da pronađe grešku, zato što sami komponuju muziku. Svirku su završili pesmom Runda dva, nakon čega je zaista i usledila runda dva na bis uz pesme Mala i Teški metal.
Kriki, pevač benda Mortal Kombat, za Studentski dnevni list rekao je da je niška publika sjajna i da im je ovo jedna od boljih svirki. Na pitanje da li misli da može da se promeni nešto u svetu kakav je danas, reko je da sve može da se promeni dokle god ljudi veruju i poručio je mladima da nikoga ne slušaju sem sebe samih.

rock n rollpakmetalmortal kombatseljacka bunadok7covek bez sluhabanovinaniskoncertsvirka

Nastavak na Studnel.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studnel.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studnel.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.