Zrenjaninci prikupljaju pomoć Domu za duševno obolele u Čurugu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2020, 10:55

Zrenjaninci prikupljaju pomoć Domu za duševno obolele u Čurugu

U Zrenjaninu je u toku akcija prikupljanja pomoći u vidu garderobe, obuće, posteljine i slično, a pomoć je namenjena Domu za duševno obolela lica iz Čuruga,koja koriste uslugu stanovanje uz podršku.

"Inicijativa je pokrenuta zahvaljujući dragim prijateljima iz " Lions club Petrovgrad " sa kojima učestvujemo zajedno, kako bi prikupili potrebnu pomoć. Pomoć se može ostaviti u Pet shop-u "Ljubimac" koji se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nalazi u ulici Koče Kolarova 11a u Zrenjaninu. Akcija će trajati do sredine decembra", kaže Aleksandra Radojčić, zastupnik Udruženja ljubitelja životinja i prirode "Zelene šape".

Kako je navedeno na zvaničnom sajtu Doma za duševno obolela lica "Čurug", ovo je ustanova socijalne zaštite koja već duži niz godina pruža usluge domskog smeštaja, a od 2014. godine razvija i pruža uslugu stanovanje uz podršku osobama sa psihičkim smetnjama. Kapacitet ustanove je 200 korisnika, od kojih 20 korisnika koristi uslugu stanovanje uz podršku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.