Zrenjanin, noćna prohibicija u prodavnicama

Izvor: RTS, 19.Jun.2013, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjanin, noćna prohibicija u prodavnicama

Građani Zrenjanina više neće moći da kupuju alkoholna pića u radnjama od 23 časa do šest časova ujutro, odlučila je gradska skupština. Istovremeno, produženo je radno vreme lokala.

U Zrenjaninu više neće biti prodaje alkoholnih pića u radnjama tokom noći, ali je produženo radno vreme ugostiteljakih objekata, odlučila je skupština grada Zrenjanina.

Novo maksimalno dozvoljeno radno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vreme ugostiteljkih objekata je od šest do 24 časa tokom zime, a leti do jedan čas posle ponoći, osim petkom i subotom uveče, kada je rad lokala dozvoljen do tri sata posle ponoći.

Muzika na otvorenom prostoru ne sme se emitovati posle 23 sata radnim danima i posle ponoći vikendom.

Za ugostiteljske objekte u stambenim zgradama, maksimalno dozvoljeno radno vreme završava se u ponoć svakog dana, a emitovanje muzike u 22 sata.

Odbornici opozicije (LSV-a i DS-a) bili su protiv odluke o produženju radnog vremena, jer smatraju da je "noćni život" jedan od razloga porasta maloletničke delinkvencije i da loše utiče na život mladih uopšte.

Ukazano je i da se sprovođenje odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata u obližnjim selima ne kontroliše, te pojedini lokali rade i do ujutro.

Zrenjaninski ugostitelji su negodovali zbog ranijeg ograničenja radnog vremena do ponoći radnim danom, a vikendom do jedan sat i tražili da se ono produži.

Inače, prošle godine je Ustavni sud proglasio neustavnom odluku da se u Beogradu zabrani prodaja alkohola u radnjama i trafikama posle 22 časa.

I gradska vlast u Novom Sadu je, takođe, bila uvela zabranu noćne prodaje alkohola, a Ustavni sud je taj propis oglasio neustavim i to mesec dana pre nego što je slična zabrana uvedena u Beogradu.

"Lokalna vlast u Novom Sadu je direktno propisala zabranu prodaje alkohola, dok je u Beogradu ta zabrana uvedena kroz propise o dužini radnog vremena. Međutim obe stvari nisu u saglasnosti sa zakonima", napomenuto je u Ustavnom sudu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zrenjanin, noćna prohibicija u radnjama

Izvor: RTS, 20.Jun.2013, 09:08

Građani Zrenjanina više neće moći da kupuju alkoholna pića u radnjama od 23 časa do šest časova ujutro, odlučila je gradska skupština. Istovremeno, produženo je radno vreme lokala...U Zrenjaninu više neće biti prodaje alkoholnih pića u radnjama tokom noći, ali je produženo radno vreme...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.