Izvor: Radio 021, 21.Okt.2019, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjanin: Video rekorder i "pentijum" nekada uspešnog MIP-a u ponudi za 500 dinara

Privredni sud u Zrenjaninu oglasio je prvu javnu prodaju pokretne imovine propalog zrenjaninskog preduzeća MIP, u vrednosti 3,9 miliona dinara, za 29. oktobar u prostorijama nekada uspešnog preduzeća.

Najskuplje stavke na podugačkom spisku za prodaju su drveni hangar, procenjen na 1,9 miliona dinara, i hala plastifikare, čija je vrednost oko 1,5 milion dinara, pišu "Novosti".

Zanimljivo je da među stvarima za prodaju ima i raritetnih primera tehnike >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << iz prošlog veka, kao što su video rekorder i kompjuter "pentijum" po početnoj ceni od 522 dinara, telefonski aparati po ceni od 200 dinara, slike, ogledala, drveni stolovi, stolice, merdevine, police po bagatelnim cenama.

Inače, MIP je nastao 1949. godine, dve decenije je funkcionisao u sklopu građevinskog giganta "GIK Banat", a od 1989. godine uspešno je kao samostalna firma izvodio radove na objektima u Panami, Nemačkoj, Tanzaniji, Rusiji, Austriji, Kuvajtu. Nesrećno vreme tranzicije ipak nije uspeo da preživi, i doživeo je sudbinu GIK "Banat" i drugih propalih zrenjaninskih privrednih kolektiva.

Autor: Novosti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Imovina Ziper-a u Novom Sadu, Zrenjaninu, Kikindi i Somboru 14. put na prodaju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2019

Privredni sud u Novom Sadu oglasio je četrnaestu prodaju imovine mega marketa "Ziper" doo iz Novog Sada, a javno otvaranje ponuda zakazano je za 15. novembar...Planirana je prodaja sedam imovinskih celina, klanične opreme i opreme za market, odnosno objekata ovog preduzeća u Novom Sadu, Zrenjaninu,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.