Zrenjanin: Broj nezaposlenih smanjen za 10 odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2012, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjanin: Broj nezaposlenih smanjen za 10 odsto

ZRENJANIN -

U Srednjobanatskom okrugu krajem oktobra ove godine bilo je 18.593 nezaposlenih, od kojih je 1.074 sa visokom stučnom spremom.

U poređenju sa istim periodom 2011, broj nezaposlenih je manji za 10 odsto, ali je povećan broj nezaposlenih sa diplomom fakulteta, navedeno je u informaciji zrenjaninske Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

U novom pogonu "Drekslmajera", ove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se zaposlilo 700 radnika, što je najvise doprinelo ukupnom smanjenju nezaposlenih, kao i 150 radnika u pogonu"Mekaplasta".

Među nezaposlenima u Srednjebananatskom okrugu je evidentirano 6.942 nekvalifikovanih radnika, uz 426 polukvalifkovanih, dok sa četvorogodišnjom i trogodišnjom srednjom školom posao trarži ukupno 8.233 lica.

Statistika pokazuje da od pet do 10 godina na posao čeka 1.632 radnika, a više od deset godina njih 1.189, navodi se u informaciji zrenjaninske Filijale za zapošljavanje.

Među nezaposlenima sa najmanje nade za posao je 4.633 radnika sa više od pet decenija života.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.