Zrenjanin Basketball U16 Kup

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Apr.2017, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjanin Basketball U16 Kup

U "Kristalnoj dvorani" u Zrenjaninu otvoren je treći po redu "Zrenjanin Basketball U16 Kup 2017". Učestvuju ekipe iz Izraela, Rusije, Španije, Crne Gore i Srbije. Turnir je kao i prethodne dve godine humanitarnog karaktera, a trajaće do nedelje 9. aprila.

U Zrenjanin su stigli timovi Makabija, Lokomotive, Estudijantesa, reprezentacija Crne Gore, ekipe Partizana i Vizure, dok grad domaćin predstavljaju ekipe Proleter Naftagasa i Petrovgrada.

"Imamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dugu i bogatu tradiciju organizovanja velikih sportskih takmičenja i manifesatcija kakva je i ova. Posebno smo ponosni što smo i proteklih nekoliko godina značajna sredstva uložili za sportsku infrastrukturu, tako da su ova takmičenja, ustvari, posledica našeg ulaganja u sport", izjavio je Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina.

Igrači uzrasta 16 godina do nedelje će u zrenjaninskoj Kristalnoj dvorani imati priliku da demnostriraju svoje košarkaško umeće.

"Ovo je prilika da u ova tri dana uživamo u sjajnoj košarci, da vidimo mnogo mladih igrača, mnogo talentovanih igrača, koji će u nekom budućem periodu igrati najvažnije uloge u evropskoj košarci", rekao je Stefan Atanacković, promoter turnira.

Turnir, koji se održava po treći put, ima humanitarni karakter. Posetioci umesto kupovine ulaznica mogu da daju dobrovoljni prilog, a sredstva će ovog puta biti uplaćena Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

"Ono što nas posebno raduje i što je svima nama koji smo u organizacionom odboru odagnalo umor koji smo osećali je puna hala već prvog dana, na prvoj utakmici. I zaista nam je drago što su i Zrenjanici i svi gosti Kristalne dvorane shvatili da je na ovom turniru rezultat potpuno nebitan, a da su pobednici upravo ti mladi ljudi, deca iz NURDOR-a, i naravno naši gosti, posetioci u Kristalnoj dvorani", saopštio je Nedeljko Golušin, kompanija Gomex.

Sredstva prikupljena na prethodna dva turnira prosleđena su organizaciji "Transplant heroji", fondaciji "Podrži život".
Pogledaj vesti o: Zrenjanin,   Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.