Zbog paljenja strnjike kod Zrenjanina gori 800 hektara šuma, njiva i rezervat Carska Bara

Izvor: Beta, 15.Okt.2018, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog paljenja strnjike kod Zrenjanina gori 800 hektara šuma, njiva i rezervat Carska Bara

Zbog paljenja strnjišta, u ataru Stajićeva, Perleza i Belog Blata gori više od 800 hektara šuma, njiva i prostora zaštićenog rezervata prirode "Carska bara", saopštio je kabinet gradonačelnka Zrenjanina.Za sada nije ugroženo selo Belo Blato.Jak vetar ometa gašenje požara u kojem učestvuje deset vatrogasnih vozila dobrovoljnih društava, pet vozila profesionalne vatrogasne službe, poljoprivredna mehanizacija i poljoprivrednici koji teškim mašinama krče pojas da bi sprečili dalje širenje vatre.Gradonačelnik Čedomir Janjić je na terenu, a hitno je zasedao zajednički štab sa predstavnicima Mesne zajednice Belo Blato, grada Zrenjanina, sektora za vanredne situacije, policijom i komunalnom policijom.Gašenje koordinira vatrogasno-spasilačka brigada, a deset vatrogasnih vozila je u pripravnosti.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zbog paljenja strnjike gori 800 hektara šuma, njiva i deo rezervata Carska bara

Izvor: Radio 021, 15.Okt.2018

Više od 800 hektara šuma, njiva i prostora zaštićenog rezervata prirode "Carska bara" gori zbog paljenja strnjišta, u ataru Stajićeva, Perleza i Belog Blata...Za sada nije ugroženo selo Belo Blato, saopštio je kabinet gradonačelnika Zrenjanina...Jak vetar ometa gašenje požara u kojem učestvuje...

Nastavak na Radio 021...

GORI CARSKA BARA! Vatrena stihija se širi rezervatom, sa požarom se bori veliki broj vatrogasaca (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Okt.2018

Gašenje koordinira vatrogasno-spasilačka brigada, a deset vatrogasnih vozila je u pripravnosti...Zbog paljenja strnjišta, u ataru Stajićeva, Perleza i Belog Blata gori više od 800 hektara šuma, njiva i prostora zaštićenog rezervata prirode "Carska bara"...To je saopštio je kabinet gradonačelnka Zrenjanina...Jak...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Vatrena stihija guta rezervat prirode Carka Bara, sumnja se da je haos napravilo PALJENJE STRNJIKE (FOTO, VIDEO)

Izvor: Blic, 15.Okt.2018

Specijalni rezervat prirode "Carska bara" sinoć je zahvatio veliki požar koji je trajao celu noć, a vatrogasne jednice su se i jutros borile sa vatrenom stihijom. Pretpostavlja se da je uzrok požara paljenje strništa na njivama.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.