Vrhovni sud odbio žalbu Kneževića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2009, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrhovni sud odbio žalbu Kneževića

BEOGRAD - Vrhovni sud Srbije odbio je danas žalbu bivšeg gradonačelnika Zrenjanina Gorana Kneževića protiv produženja pritvora do 30 dana.

Kako je saopštio Vrhovni sud Srbije, odbijene su i žalbe Ivana Devića i Uglješe Grgura.

U obrazloženju odluke Vrhovnog suda se navodi da je Okružni sud pravilno produžio pritvor protiv okrivljenih, jer "osobite okolnosti ukazuju da bi okrivljeni, ako bi se našli na slobodi, mogli uticati na još nesaslušane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svedoke".

Pritvor je okrivljenima produžen, kako se navodi, i zbog teških okolnosti izvršenja krivičnog dela, visine pribavljene imovinske koristi, kao i zbog toga što je Knežević ta dela izvršio kao gradonačelnik Zrenjanina.

Pritvor Ivanu Deviću produžen je zbog toga što postoji opasnost da bi mogao pobeći, ako bi se našao na slobodi, navodi se u odluci Vrhovnog suda Srbije.

Goran Knežević uhapšen je 1. oktobra 2008. godine zbog zloupotrebe službenog položaja, a početkom aprila protiv njega je podignuta i optužnica. Nešto kasnije, 23. aprila, odlukom Skupštine grada smenjen je sa funkcije gradonačelnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VSS: Knežević ostaje u pritvoru

Izvor: Mondo, 15.Jun.2009

Vrhovni sud Srbije odbio je danas žalbu bivšeg gradonačelnika Zrenjanina Gorana Kneževića protiv produženja pritvora do 30 dana. Odbijene su i žalbe Ivana Devića i Uglješe Grgura.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.