Izvor: Radio 021, 02.Apr.2020, 17:49

Uslovna i novčana kazna za kršenje mere samoizolacije u Zrenjaninu

Osnovni sud u Zrenjaninu osudio je danas na uslovne i novčane kazne četiri optužena za kršenje mere samoizolacije nakon povratka iz inostranstva, nakon čega im je ukinuo pritvor.

Nakon što su suđenja održana putem video konferencijske veze, skajpom između Osnovnog suda u Zrenjaninu i posebne pritvorske jedinice u Vršcu, okrivljenima su izrečene presude i ukinut im je pritvor, rekla je za Tanjug portparol suda Vladislava Stefanović.

N.S. (58) >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je osuđen na novčanu kaznu od 80.000 dinara jer je prekršio obavezu samoizolacije, nakon što je naknadno obavešten o njoj, pošto je u Srbiju ušao 13. marta, precizirala je Stefanović.

Na uslovne kazne od po šest meseci zatvora s rokom provere od dve godine osuđeni su V.M. (29) i B.V. (40) koji su u Srbiju ušli 13. i 14. marta i takođe su naknadno obavešteni o meri samoizlacije, ali su je prekršili.

LJ.M. (28), koji je prekršio meru samoizolacije iz rešenja koje je dobio prilikom ulaska u Srbiju 16. marta, osuđen je na novčanu kaznu od 100.000 dinara.

Svi su osuđeni zbog krivičnog dela - nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, navela je Stefanović.

U posebnim pritvorima u Vršcu, Pirotu i Požarevcu trenutno je smešteno još 141 okrivljenih za kršenje samoizolacije.

Njima će se putem skajpa suditi za pomenuto krivično delo za koje je zaprećena kazna do tri godine zatvora ili novčana kazna.

Sud u Zrenjaninu izrekao je znatno blaže kazne od svojih prethodnika u Dimitrovgradu i Požarevcu koji su prošlog petka optuženima izrekli kazne od po dve, dve i po i tri godine zatvora.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.