Uslovna i novčana kazna za kršenje mere samoizolacije u Zrenjaninu

Osnovni sud u Zrenjaninu osudio je danas na uslovne i novčane kazne četiri optužena za kršenje mere samoizolacije nakon povratka iz inostranstva, nakon čega im je ukinuo pritvor.
Uslovna i novčana kazna za kršenje mere samoizolacije u Zrenjaninu
Foto: Pixabay
Nakon što su suđenja održana putem video konferencijske veze, skajpom između Osnovnog suda u Zrenjaninu i posebne pritvorske jedinice u Vršcu, okrivljenima su izrečene presude i ukinut im je pritvor, rekla je za Tanjug portparol suda Vladislava Stefanović.
 
N.S. (58) je osuđen na novčanu kaznu od 80.000 dinara jer je prekršio obavezu samoizolacije, nakon što je naknadno obavešten o njoj, pošto je u Srbiju ušao 13. marta, precizirala je Stefanović.
 
Na uslovne kazne od po šest meseci zatvora s rokom provere od dve godine osuđeni su V.M. (29) i B.V. (40) koji su u Srbiju ušli 13. i 14. marta i takođe su naknadno obavešteni o meri samoizlacije, ali su je prekršili.
 
LJ.M. (28), koji je prekršio meru samoizolacije iz rešenja koje je dobio prilikom ulaska u Srbiju 16. marta, osuđen je na novčanu kaznu od 100.000 dinara.
 
Svi su osuđeni zbog krivičnog dela - nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, navela je Stefanović.
 
U posebnim pritvorima u Vršcu, Pirotu i Požarevcu trenutno je smešteno još 141 okrivljenih za kršenje samoizolacije.
 
Njima će se putem skajpa suditi za pomenuto krivično delo za koje je zaprećena kazna do tri godine zatvora ili novčana kazna.
 
Sud u Zrenjaninu izrekao je znatno blaže kazne od svojih prethodnika u Dimitrovgradu i Požarevcu koji su prošlog petka optuženima izrekli kazne od po dve, dve i po i tri godine zatvora.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.