Uhapšen čovek koji je poverovao u laži koje širi vlast

Izvor: B92, 20.Nov.2017, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Uhapšen čovek koji je poverovao u laži koje širi vlast"

Predsednik PSG Saša Janković izjavio je da mu nije poznato da je u akciji policije uhapšena osoba iz Zrenjanina zbog pretnji upućenih putem Tvitera.

On je naglasio da je u pitanju čovek koji je poverovao u laži koje najviši funkcioneri šire o njemu.

U Zrenjaninu je, u okviru akcije Službe zа borbu protiv orgаnizovаnog kriminаlа, uhapšen M. M. zbog sumnje da je putem društvene mreže Tviter pretio predsedniku PSG Sаši Jаnkoviću, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsedniku Nаrodne strаnke Vuku Jeremiću, novinаru Nezаvisnog društvа novinаrа Vojvodine Igoru Besermenjiju i novinаrki Tаtjаni Vojtehovski.

"To je verovatno samo jedna u nizu pretnji koje smo moji saradnici i ja dobijali, ali ja nisam podnosio nikakvu prijavu, jer ti ljudi koji prete su zapravo naivni građani koji su poverovali u laži koje aktuelna vlast širi o meni", rekao je večeras Janković za agenciju Beta.

On je kazao i da se ne oseća ugroženo od čoveka koji mu je pretio putem društvene mreže, jer njegovu i bezbednost opozicije ugrožavaju najviši državni funkcioneri tvrdnjama da je izdajnik, lopov, ubica.

"Ne razmišljam o odgovornosti tog čoveka, po mene su za ugrožavanje bezbednosti opozicije odgovorni ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i predsednik države i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić", rekao je Janković.

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić takođe je rekao da mu nije poznato ko je uhapšen u današnjoj akciji i zbog koje pretnje.

"Ne znam ko je pretnju prijavio nadležnim organima. Ono što znam, i što je izuzetno zabrinjavajuće, jeste da živimo u partijskoj državi gde predsednik u medijskom nastupu na stranačkom skupu najavljuje masovna hapšenja", rekao je kratko Jeremić za agenciju Beta.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.