Ubijeni robijas pocinio je JEDAN OD NAJJEZIVIJIH ZLOCINA za koje je Srbija cula

Izvor: medio.rs, 19.Jan.2016, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijeni robijas pocinio je JEDAN OD NAJJEZIVIJIH ZLOCINA za koje je Srbija cula

Predrag Amović je 2007. godine uhapšen u okolini Zrenjanina zbog ubistva starice Darinke Demiri (94), u čijoj kući je jedno vreme stanovao, a potom je osuđen na 15 godina robije

Predrag Amović (36), osuđenik kojeg je jutros u zatvoru u Padinskoj skeli ubio drugi zatvorenik, osuđen je na 15 godina robije zbog svirepog ubistva koje je počinio 2007. godine, a koje je tada potreslo Srbiju.

Amović >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << je 2007. uhapšen u okolini Zrenjanina zbog ubistva starice Darinke Demiri (94), u čijoj kući je jedno vreme stanovao, preneo je list Pres.

On je kao dete bez porodične brige živeo u Darinkinoj kući, koja se o njemu brinula, hranila ga i davala mu novac za džeparac.Umesto zahvalnosti, znajući da starica ima nešto ušteđenog novca, Amović ju je ubio i opljačkao!

Policija je ubistvo okarakterisala kao svirepo, a Amović je na saslušanju tvrdio da je do svađe sa bakom došlo zbog toga što je kući došao pijan, a ona nije želela da mu da još novca za alkohol.

– Ispričao je sve do detalja. Upao je u njenu kuću s namerom da je opljačka. Međutim, pošto ona nije htela da mu kaže gde skriva novac, počeo je da je davi, a onda ju je pretukao do smrti. Izvršio je premetačinu, našao nešto para i pobegao – rekao je tada izvor blizak istrazi, a preneo list Pres.

Foto: Profimedia/Corbis

Policija je bila u šoku zbog toga što je starica pre nego što je usmrćena zverski pretučena.

– Ubica je na saslušanju priznao da je nesrećnu ženu najpre davio svojom majicom, a kada ona i pored toga nije htela da mu kaže gde drži novac, uzeo je njen štap i udarao je po glavi i telu. Tek kada je Darinka prestala da daje znake života, Amović je prestao sa iživljavanjem i počeo da pretura po kući. Pretpostavlja se da je pronašao oko dve hiljade evra, nešto u devizama, nešto u dinarima, a iz kuće je odneo i nekoliko vrednih stvari – rekao je izvor blizak istrazi.

Predrag je, kada se otreznio, shvatio šta je uradio i pobegao iz Zrenjanina u Ljuboviju. Odatle je, kako je ispričao policiji, nameravao da ode u manastir i da se zamonaši. Ipak, on je ocu u Melencima rekao da je ubio Darinku.

Amović je, inače, bio dete razvedenih roditelja. O njemu je brinuo Centar za socijalni rad u Zrenjaninu.

Podsetimo, Amovića je jutros u zatvoru u Padinskoj skeli ubio osuđenik Z. M.  koji je robijao zbog nanošenja teških telesnih povreda, nedozvoljenog posedovanja oružja i podmetanja požara.

(Telegraf.rs)

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.