UČESTVUJE 6.000 SPORTISTA: Otvorena deveta Školska olimpijada Vojvodine

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2022, 16:47

UČESTVUJE 6.000 SPORTISTA: Otvorena deveta Školska olimpijada Vojvodine

Domaćin takmičenja je Zrenjanin.

Deveta Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine (SOŠOV) pocela je danas u Zrenjaninu, uz učešće oko 6.000 sportista - osnovaca i srednjoškolaca - njihovih trenera, službenih lica, volontera i gostiju.

 - Dobrodošli u grad koji je jedini i prvi u Srbiji poneo titulu Evropskog grada sporta za 2021. godinu. Ovaj aplauz želim da posvetim svima koji su ugradili deo sebe u sportsku olimpijsku tradiciju našeg grada, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za sve naše trenere, za sve naše olimpijce, za sve sportiste i sportske radnike, a takvih je u Zrenjaninu mnogo i zato, nije slučajno što smo danas po treći put domaćini ove predivne manifestacije", rekao je gradonačelnik Simo Salapura i posebno se zahvalio na podršci Vladi Vojvodine, Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu i sekretaru Danetu Basti.

Basta, predsednnik Organizacionog odbora manifestacije, istakao je da je Zrenjanin mnogo puta do sada pokazao da je spreman da odgovori svim izazovima organizacije velikih sportskih takmicenja i da ovu lestvicu postavi veoma visoko.

 - Razvoj školskog sporta jedan je od prioriteta Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Kroz naše konkurse ulažemo sredstva u mlade sportske talente, u fiskulturne sale, javne sportske terene, sportske rekvizite, podržavamo mnoge sportske manifestacije i takmičenja i trudimo se da sport što više približimo mladim generacijama - rekao je Basta.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.