U Elemiru, besplatan priključak na kanalizacionu mrežu

Izvor: RTS, 20.Avg.2019, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Elemiru, besplatan priključak na kanalizacionu mrežu

Za žitelje Elemira kod Zrenjanina, priključak na kanalizacionu mrežu - koja se gradi sredstvima samodoprinosa i gradskog budžeta - biće besplatan. U izgradnju je uloženo 11 miliona dinara, a radovi bi trebalo da budu završeni za tri nedelje.
Blizu četiri i po hiljade meštana Elemira sedam godina čeka na nastavak radova na izgradnji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kanalizacione mreže. Kada radovi budu za vršeni, 80 odsto žitelja imaće priključak na mrežu.

"Pedantni su, ažurni, brzi koliko je to u njihovoj mogućnosti", kaže Miroslav Mihajlov iz Elemira. "Vidim da lepo i kavlitetno rade, pratim malo te radove jer su tu ispred moje kuće."
Do sada su meštani, po rečima Dragana Vujića, imali mnogo problema zbog septičkih jama, a podzemne vode dodatno su otežavale situaciju.
Projekat je vredan 11 milona dinara, a finansiran je sredstvima samodoprinosa i iz budžeta grada Zrenjanina. Za sve meštane Elemira priključak na kanalizacionu mrežu je besplatan, a u planu je da u ovom naseljenom mestu kompletna kanalska mreža bude završena do 2021. godine.
"Kada se ovi radovi završe realizovaćemo preko osamdeset odsto kanalizacije u naseljenom mestu Elemir", ističe Zoran Poučki, član Saveta MZ Elemir.
Biće postavljeno 1,4 kilometra mreže, a kako se završavaju faze sistem će odmah biti u funkciji.
"Preostalo je još nekih 400 metara od hiljadu četiristo", kaže Branko Kikanović, predstavnik izvođača radova "Graditelj NS". "To će biti gotovo za nekih 20 dana kompletno i time je ovaj deo investicije završen."
Prema rečima Čedomira Janjića, gradonačelnika Zrenjanina, počela je i izgradnja kanalizacije u Melencima, Ečki, Kleku, Lazarevu, Lukićevu i Stajićevu.
U Elemiru pripremaju i druge projekte uređenja sela, čišćenje deponija, kao i izgradnju biciklističkih staza ka Tisi i Zrenjaninu.
 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.