Tužilaštvo predložilo osudjujuću presudu za ministra

Izvor: NaDlanu.com, 19.Sep.2012, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo predložilo osudjujuću presudu za ministra

BEOGRAD, 19. septembra 2012. (Beta) - Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je u sredu u završnoj reči da ministar poljoprivrede Goran Knežević i ostali optuženi budu oglašeni krivim i osudjeni po zakonu zbog malverzacija s gradjevinskim zemljištem od 2006. do 2008. godine kojima su oštetili budžet Zrenjanina za 150 milion dinara.

BEOGRAD, 19. septembra 2012. (Beta) - Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je u sredu u završnoj reči da ministar poljoprivrede Goran Knežević i ostali optuženi budu oglašeni krivim i osudjeni po zakonu zbog malverzacija s gradjevinskim zemljištem od 2006. do 2008. godine kojima su oštetili budžet Zrenjanina za 150 milion dinara.Zamenik tužioca za organizovani kriminal Dragoslav Marković kazao je pred sudskim većem Višeg suda u Beogradu da su tokom sudjenja potvrdjeni navodi optužnice da je Knežević dok je bio gradonačelnik Zrenjanina organizovao grupu čiji su članovi postali ostali optuženi.Tužilaštvo je za Kneževića i ostale optužene predložilo zatvorske kazne u trajanju od dve do šest godina. Prema Markovićevim rečima, optuženi su u postupcima javnih nabavki i davanjem u zakup gradskog gradjevinskog zemljišta kršili Zakonom o javnim nabavkama, a kako je rekao, cena za zakup zemljišta od šest evra po kvadratu bila je niža od ekonomske.Nakon tužioca, završne reči će izneti optuženi i njihovi branioci, nakon čega će biti zakazano izricanje presude.U toku sudjenja, Knežević se nije pozvao na imunitet, jer, mu je, kako je istakao cilj da se utvrdi materijalna istina, da je reč o političkom postupku od strane prethodne vlasti. Pored Kneževića, optuženo je još 20 ljudi, medju kojima i bivši gradski funkcioneri Zrenjanina.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.