Tropske vrućine u Srbiji

Izvor: Večernje novosti, 18.Jun.2013, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tropske vrućine u Srbiji

BEOGRAD - Srbiju je danas zahvatio talas tropskih vrućina i u većini mesta temperatura vazduha je premašila 30. podeok, a najtoplije je u Valjevu, gde su u 13 časova izmerena 34 stepena.U Zrenjaninu, Beogradu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Velikom Gradištu, Kruševcu, Ćupriji, Nišu i Zaječaru izmerena su 33 stepena, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << zavoda (RHMZ).Veoma toplo je i na Paliću, u Somboru, Novom Sadu, Kikindi, Banatskom Karlovcu, Sremskoj Mitrovici, Negotinu, Kraljevu, Kuršumliji i Leskovcu, gde su izmerena 32 stepena.Toplo je i u Požegi i Dimitrovgradu, gde je izmeren 31, i u Vranju, gde je bilo 30 stepeni, dok je, sa druge strane, najsvežije na Kopaoniku, gde je temperatura vazduha iznosila 20 stepeni.Cisterne sa pijaćom vodom su postavljene danas od 12 do 18 sati na Trgu Republike, Zelenom Vencu i Slaviji u Beogradu.Pitka voda na tri veoma prometna mesta u prestonici namenjena je građanima za piće, osvežavanje i rashlađivanje. Portparol Hitne pomoći dr Nada Macura građanima savetuje izbegavanje boravka na suncu u najtoplijem delu dana, adekvatno oblačenje, unošenje dovoljno tečnosti u organizam i laganu ishranu.Ona je preporučila šetnje ujutro i uveče, pogotovu hroničnim bolesnicima i starijim osobama, izbegavanje boravka na asfaltu i suncu i ostanak u parku, pored reke, pod krošnjom drveta ili na terasi.Portparol Hitne pomoći je savetovala i laganu ishranu sa dosta voća i uzimanje pet obroka dnevno.Macura upozorava i da je potreban oprez na kupalištima, rekama i jezerima i da se suncu ne bi trebalo izlagati duže od pola sata.U Srbiji će i sutra, prema prognozi RHMZ, biti sunčano i veoma toplo i jutarnja temperatura iznosiće od 15 do 21, a najviša dnevna od 32 do 36 stepeni.U Beogradu će biti sunčano i veoma toplo sa jutarnjom temperaturom od oko 21 i najvišom dnevnom od oko 35 stepeni.U Srbiji će u periodu do 26. juna biti sunčano i veoma toplo s maksimalnom temperaturom u većini mesta od 32 do 37 stepeni. U subotu se očekuje lokalni razvoj oblačnosti sa pojavom popodnevnih pljuskova i grmljavina uglavnom u zapadnim i jugozapadnim krajevima, a od nedlje će biti promenljivo oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom i osetno svežije.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Kruševac

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Beogradu u devet sati izmereno 29 stepeni

Izvor: Blic, 19.Jun.2013, 10:42

U Beogradu je jutros u devet sati temperatura iznosila 29 stepeni, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ)...Tokom dana očekuje nas sunčano i veoma toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom 35 stepeni, dok će vetar biti slab promenljivog pravca...I za sutra se prognozira...

Nastavak na Blic...

U više gradova temperatura 34 stepena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2013

U Srbiji je danas najtoplije u Zrenjaninu, Kikindi, Beogradu, Kragujevcu, Velikom Gradištu, Negotinu, Ćupriji, Nišu i Zaječaru, gde su u 13 časova izmerena 34 stepena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Spremite se: Sutra još toplije!

Izvor: NaDlanu.com, 19.Jun.2013

U Srbiji su i danas tropske vrućine, u većini mesta temperatura vazduha je premašila 30. podeok, a u više mesta su u 13 sati izmerena 34 stepena...Najtoplije je u Zrenjaninu, Kikindi, Beogradu, Kragujevcu, Velikom Gradištu, Negotinu, Ćupriji, Nišu i Zaječaru, gde su izmerena 34 stepena, objavljeno...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.