Tražili smo neko lepo i čisto selo Mongoli odabrali Srbiju za nastavak života

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2020, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tražili smo neko lepo i čisto selo" Mongoli odabrali Srbiju za nastavak života

U selu Belo Blato nadomak Zrenjanina živi oko 1.000 duša, a među njima ima čak 20 različitih nacija. 

Dolaskom Bulata i Olge sada ih ima još više, jer su njih dvoje, iako ruski državljani, poreklom Mongoli. U Srbiju su došli sa ćerkama Svetlanom i Ajlanom. Bulat je u Moskvi diplomirao ekonomiju i programiranje, a odavde radi kao sertifikovani prevodilac sa ruskog na engleski jezik.

Otkud porodica Šagzin baš u selu pored >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Zrenjanina?

- Tražili smo u Srbiji nešto lepo, selo gde je lepo i čisto, gde ima mnogo ljudi i mnogo kuća. Problem je u Srbiji što ima sela sa puno kuća, ali bez ljudi, to nije lepo. Ovde ima mnogo ljudi, puno nacionalnosti, blizu je Novi Sad, blizu Beograd. Ovde su dobri ljudi, dobra hrana... Ovde su komšije kao rođaci... Ovde radim kao prevodilac, a imam i diplomu kao travar, tako da i to radim.

Bulat je ne samo sibirski travar već i šaman.

Prelepa Olga kaže da se njihovo selo Belo Blato smatra za jedno od najlepših u Srbiji i da su tu stekli puno prijatelja.

- Srećni smo što smo se preselili ovde. Imamo sreće s komšijama, ljubazni, odgovorni, uvek spremni da nam pomognu. Hrana vam je ukusna, slična mongolskoj i ruskoj. Puno mesa - kaže Olga.

Starija Svetlana ide u treći razred, a Ajlana će najesen u školu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.