Sportskoj hali u Zrenjaninu nagrada za arhitekturu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Mar.2010, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sportskoj hali u Zrenjaninu nagrada za arhitekturu

BEOGRAD - Žiri za dodelu nagrade za arhitekturu Kompanije "Novosti" saopštio je da je najbolje realizovano arhitektonsko delo u prošloj godini Nova hala sportova u Zrenjaninu, delo arhitekata Borislava Petrovića, Ivana Raškovića, Aleksandra Tomića i Nade Jelić.

Za najuspešniji studentski projekat proglašen je predlog za novo romsko naselje Marije Blagojević iz Čačka.

U obrazloženju je navedeno da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Sportska hala u Zrenjaninu, u tehničko-tehnološkom smislu, vredno dostignuće. Objekat je jednostavnih formi, gotovo minimalistički sa naglašenim arhitektonskim elementima. Enterijer je jednostavan i elegantan sa odličnom upotrebom boje i materijala i zdanje unosi više standarde za sportske aktivnosti. Objekat je u celosti nepretenciozan, a ubedljiv, ocenio je žiri.

Na autorski konkurs "Novosti" prispelo je ukupno 121 delo, odnosno 15 realizovanih objekata i 106 studentskih projekata.

Žiri smatra da su realizovani objekti visokog kvaliteta, da se uz ugledne već afirmisane arhitekte pojavio i niz mladih i da prošlogodišnju produkciju karakteriše funkcionalni pristup, viši tehničko-tehnološki nivo i svedene forme. Konstatovano je, takođe, da je srpska arhitektura izašla iz svog lokalnog karaktera koji ju je godinama opterećivao.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sportskoj hali u Zrenjaninu nagrada za arhitekturu

Izvor: Kurir, 11.Mar.2010

BEOGRAD, 11. marta (Tanjug) - Žiri za dodelu nagrade za arhitekturu Kompanije "Novosti" saopštio je da je najbolje realizovano arhitektonsko delo u prošloj godini Nova hala sportova u Zrenjaninu, delo arhitekata Borislava Petrovića, Ivana Raškovića, Aleksandra Tomića i Nade Jelić. Za najuspešniji...

Nastavak na Kurir...

Nagrada za arhitekturu hali u Zrenjaninu

Izvor: RTS, 12.Mar.2010, 11:42

Najbolje arhitektonsko delo prošle godine je Nova hala sportova u Zrenjaninu, a najbolji studentski rad, predlog za novo romsko naselje Marije Blagojević iz Čačka, odlučio žiri "Novosti"...Žiri za dodelu nagrade za arhitekturu Kompanije "Novosti" saopštio je da je najbolje realizovano arhitektonsko...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.