Šest investitora dobilo zemljište u Zrenjaninu

Izvor: Blic, 20.Apr.2015, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šest investitora dobilo zemljište u Zrenjaninu

Za šest stranih i domaćih preduzeća, koja hoće da grade ili proširuju pogone u zrenjaninskoj industrijskoj zoni, Gradsko veće u Zrenjaninu jednoglasno je dodelilo zemljište u javnoj svojini.

Građevinsko zemljište dodeljeno je zrenjaninskim preduzećima „Ekometal komerc“, „Gomeks“ i „Rakić plast“, zatim italijanskim firmama „Tehnostrukture“, koja je nova u ovom delu Banata, i „Fulgar Ist“, koja ponovo širi pogone. Parcela je data i srpsko-ruskoj kompaniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << „Kraun“, registrovanoj u Novom Sadu, a koja je iz prehrambene branše. Odluka većnika bila je jednoglasna, a najavljeno je i ekspresno zasedanje lokalnog parlamenta, već sutra, kako bi se „aminovala“ odluka Veća.

Zemljište i za fabriku vode

Gradsko veće Zrenjanina odlučilo je da putem neposredne pogodbe da u zakup neizgrađeno građevinsko zemljište u javnoj svojini grada, zakupcu "Gruppo zilio S.P.A ", radi obavljanja poslova prečišćavanja vode

- Šest investitora, od kojih su tri nova na ovom prostoru, planira investiranje na zemljištu u našoj industrijskoj zoni. Očekujem da će veoma brzo početi izgradnja tih industrijskih pogona i da će biti otvorena nova radna mesta – izjavio je posle sednice Gradskog veća gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić

.

Nikola Halas iz Odeljenja za urbanizam Gradske uprave, kao obrazlagač odluke veća, naglasio je da je lokalna samouprava objavila oglas za dodelu zemljišta investitorima, po početnoj ceni od 8,75 evra, koji je bio otvoren 30 dana. Po isteku roka, nadležna komisija je predložila da se dodeli zemljište svim pravnim licima koja su dostavila ponude, odnosno konkurisala. Neki od njih ponudili su za zemljište i više od početne cene.

Odluke o dodeli zemljišta investitorima uvrštene su naknadno u dnevni red sednice veća, a očekuje se da predsednica Skupštine grada Eleonora Marjanović po hitnom postupku zakaže i sednicu lokalnog parlamenta. Ovo se sigurno neće dopasti odbornicima opozicije, koji su već protestovali zbog hitnog zakazivanja prethodne četiri skupštinske sednice. To ne brine gradonačelnika Janjića

- Moramo da pokažemo da smo ozbiljna lokalna samouprava, koja brzo izlazi u susret investitorima i hitnost je neophodna – naglasio je Janjić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.