Sanacija havarije na kanalizacionoj mreži u ulici Radnoti Mikloša u Zrenjaninu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2020, 11:40

Sanacija havarije na kanalizacionoj mreži u ulici Radnoti Mikloša u Zrenjaninu

Zrenjaninsko JKP „Vodovod i kanalizacija“ pripremilo je tehničku dokumentaciju na osnovu koje je raspisana javna nabavka za sanaciju havarije na kanalizacionoj mreži u ulici Radnoti Mikloša, gde je, kako navode, došlo je do urušavanja putne površine što je prouzrokovalo oštećenja na kanalizacionoj mreži ispod nje. Otvaranje pristiglih ponuda i izbor najboljeg ponuđača biće 9. novembra, a potom i potpisivanje ugovora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i početak samih radova.

„Ulica Radnoti Mikloša zatvorena je za saobraćaj 4. septembra na osnovu Rešenja Gradske uprave – Odeljenja za urbanizam, a zatvaranje pre otpočinjanja radova je izvršeno iz bezbednosnih i tehničkih razloga. Naime, urušavanje putne površine se nastavilo i proširilo, pa bi dalje korišćenje ulice za saobraćaj moglo da dovede do ugrožavanja bezbednosti samih učesnika u saobraćaju, a prouzrokovalo bi i dalja i veća oštećenja na kanalizacionoj mreži koja bi ugrozila njeno funkcionisanje“, kaže Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

U pitanju je kanalizaciona mreža koja pripada crpnoj stanici koja se nalazi u ovoj ulici i preko koje se vrši prikupljanje fekalne i kišne kanalizacije sa teritorije više od pola grada i dalje odvođenje ka Aleksandrovačkom kanalu. Gajin ističe i da će, s obzirom na to da je u pitanju jedna od najznačajnijih crpnih stanica u gradu, JKP „Vodovod i kanalizacija“ iskoristiti priliku da za vreme radova na mreži izvrši i revitalizaciju same crpne stanice, a koja nije rađena od momenta njenog puštanja u rad, čime će se stvoriti uslovi za još kvalitetnije i sigurnije prikupljanje i odvođenje fekalnih i atmosferskih otpadnih voda.

„Radovi koji treba da se izvrše na fekalnoj kanalizacionoj mreži su vrlo zahtevni, izvodiće se na dubinama i do šest metara, uz upotrebu, za takve radove, adekvatne opreme i mehanizacije, i iz tog razloga je i priprema za izvođenje radova složenija i zahtevala je određeno vreme i poštovanje zakonskih procedura“, napominje Gajin, ističući da radovi obuhvataju, između ostalog, uklanjanje putne površine, iskop rova na dubini od šest metara, postavljanje zaštitne oplate, zamenu dela cevi fekalne i atmosferske kanalizacione mreže, izgradnju novih kanalizacionih šahtova, a na kraju i vraćanje putne površine u prvobitno stanje.

Radovi će trajati najmanje 20 radnih dana, a preciznije informacije o vremenu trajanja radova znaće se kada se ukloni putna površina i stekne potpuni uvid u nastalu štetu na cevima fekalne i atmosferske kanalizacione mreže.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin apeluje na sve učesnike u saobraćaju da do početka radova poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, a na neodgovorne pojedince da istu ne ruše i ne uklanjaju, zbog lične bezbednosti i sprečavanja daljeg oštećenja kanalizacione mreže koja bi ugrozila njeno funkcionisanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.