Šampion nudi svoje odličje za sedmoro dece

Izvor: Vesti-online.com, 20.Avg.2015, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šampion nudi svoje odličje za sedmoro dece

Slobodan Popov, humanista i svetski šampion iz 2004. u savate boksu, došao je na ideju kako da od srca pomogne siromašnoj devetočlanoj, sportskoj porodici Zorić iz Zrenjanina, čije troje dece od ukupno sedmoro, treniraju kod ovog poznatog trenera savate boks.

"Nekako smo se srodili i zaista saosećam sa svim njihovim teškoćama i odavno sam rešen da im svesrdno pomognem. Preko Humanitarnog mosta 'Vesti', stiglo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je nekoliko donacija u vrednosti od 900 evra, što u ovim smutnim vremenima nije malo, ali je samo kap u moru svih problema koje ova familija ima. Neće mi biti žao da se odreknem moje zlatne medalje i specijalne diplome svetskog šampiona u savate boksu, što sam osvojio 2004. na šampionatu u bugarskom Plovdivu, i da usrećim nekog kolekcionara, ali i pomognem mojim dragim Zorićima", ističe plemeniti Popov, uz napomenu da će njegovi trofeji od narednih dana biti u redakciji "Vesti" u Beogradu, a aukcija se planira za drugu polovinu septembra.

Zajedno sa Slobodanom, obišli smo ponovo porodicu Zorić, koja od pre nekoliko dana ima i struju u kući, zahvaljujući pre svega daru kompanije srpskog biznismena Tesic TCT iz Nemačke.

"Popov se svojski založio, pa smo uspeli da samo uz deo novca ponovo izdejstvujemo priključak za struju, iako veći deo duga, koji iznosi 128.000, nije izmiren. Kuću su obišli i stručnjaci zrenjaninske elektrodistribucije i utvrdili veoma loše i nekvalitetne instalacije i sugerisali da je opasno i rizično živeti u ovakvim iznajmljenim prostorijama. U međuvremenu, pukao je plafon i na nekoliko mesta vide se gole strujne žice", kaže Predrag Zorić, glava porodice, koji već više od godinu dana nema posao i ne uspeva da obezbedi sredstva za preživljavanje svoje porodice: supruge Marije, 15-godišnjeg sina Nenada, 11-godišnjeg Strahinje, godinu dana mlađeg Mateja, koji treniraju savate i kik-boks, osmogodišnje ćerkice Nirvane i tri godine mlađe Arijane koje su odlične atletičarke, kao i najmlađe trogodišnje blizance - Niku i Miloša.

"Veoma smo zahvalni ljudima koji su prepoznali impuls naše porodice, koja nema ništa, ali se trudi da kroz sport jača duh zajedništva baš u uslovima kada nam je najteže i kada često na trpezi nemamo ništa osim korice hleba. Sada kada smo ponovo dobili priključak za struju malo je lakše, mada su uslovi u našem kućerku gotovo nemogući za život", poručuju Zorići koje ne napušta optimizam.

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.