SRUSIO SE AVION KOD ZRENJANINA Poginule dve osobe

Izvor: medio.rs, 14.Feb.2015, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRUSIO SE AVION KOD ZRENJANINA Poginule dve osobe

Avion Cesna 310 registarske oznake HA-CIF koji je leteo za školu letenja “Pegaz Pilot Academy” baziranu u Beogradu srušio se oko 12:30 časova, nedaleko od sportskog aerodroma “Ečka”

Na aerodromu “Ečka” kod Zrenjanina srušio se avion, pri čemu su dve osobe poginule. Radi se osportskom dvomotornom avionu, a nastradali su instruktor letenja D.Ž. i student G.S.

Instruktor D.Ž. je penzionisano >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << vojno lice, a ranije je radio u tehničko-opitnom centar (TOC) i u Direktoratu za vazduhoplovstvo. Tokom vojne karijere, radio je u Podgorici, Puli Zadru, a upućeni kažu da se njegovo iskutvo ne dovodi u pitanje.

Valerija Čanji je rekla za “Blic” da je uviđaj na mestu nesreće tek počeo i da će više informacija biti poznato tek po njegovom završetku.

Kako saznaje portal Tango Six, avion Cesna 310 registarske oznake HA-CIF koji je leteo za školu letenja “Pegaz Pilot Academy” baziranu u Beogradu srušio se oko 12:30 časova, nedaleko od sportskog aerodroma “Ečka” kod Zrenjanina.

Po za sada još nezvaničnim informacijama, letelica je pala neposredno po poletanju sa aerodroma Ečka. Po prvim informacijama, zadatak leta instruktoru i pilotu-studentu bila je rutinska vežba otkaza jednog motora. Za sada se spekuliše da je do pada došlo upravo zbog prestanka rada jednog od motora.

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.