Pao avion kod Ečke, dvoje mrtvih! (VIDEO)

Izvor: Mondo, 14.Feb.2015, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pao avion kod Ečke, dvoje mrtvih! (VIDEO)

Nedaleko od aerodroma Ečka kod Zrenjanina oko 13 časova srušio se sportski avion. Poginuli su instruktor i polaznik privatne avio škole.

Avion Cesna 310 registarske oznake HA-CIF koji je leteo za školu letenja “Pegaz Pilot Academy” baziranu u Beogradu pao je odmah po poletanju sa sportskog aerodroma “Ečka” kod Zrenjanina.

U nesreći su poginuli instruktor i polaznik privatne >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << škole letenja potvrđeno je agencija Beta u Kontroli letenja Srbije i Crne Gore.

Zrenjaninska policija potvrdila je da su poginula dvojica muškaraca starih 57 i 46 godina.

Do nesreće je došlo kada su instruktor i učenik uvežbavali školske krugove u zoni aerodroma.

Prilikom drugog zaokreta došlo je do pada u kojem su poginuli i instruktor i učenik.



Uviđaj na mestu događaja izvršili su zamenik osnovnog javnog tužioca u Zrenjaninu i policijski službenici

Pomoćnik ministra saobraćaja Zoran Ilić izjavio je da će sportski avion koji se danas srušio kod Ečke biti sklonjen sa lica mesta i deponovan u hangar, a ceo događaj rekonstruisan, kako bi nadležna stručna komisija sprovela detaljnu istragu i utvrdila tačne uzroke tog vazduhoplovnog udesa.

Na licu mesta su, kako je dodao, oba člana posade izgubila život, a avion se nakon udara i zapalio i sada je na nadležnim organima da utvrde šta se tačno desilo i koji su tačni uzroci nesreće.

Ilić je dodao da je glavni istražitelj za istraživanje udesa i ozbiljnih nezgoda profesor Nebojša Petrović odmah otišao na lice mesta i da su nadležni snimili sve što je potrebno kako bi mogla da se sprovede detaljna istraga.

Prema Ilićevim rečima, avion koji se srušio registrovan je u Mađarskoj, i zato će glavni istražitelj, prilikom formiranja komisije, biti u obavezi da obavesti i nadležne organe iz Mađarske, koji će se ili priključiti radu komisije ili prihvatiti njen izveštaj.

Članovi komisije, dodao je, moraju da budu stručna lica koja su sposobna da takav posao iznesu do kraja

U oktobru prošle godne srušio se sportski avion i tada su poginuli biznismen Tomislav Đorđević i njegov saputnik.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.