SRS pokrenula peticiju za žene na trudnickom bolovanju

Izvor: S media, 21.Okt.2010, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS pokrenula peticiju za žene na trudnickom bolovanju

Opštinski odbor Srpske radikalne stranke u Zrenjaninu pokrenuo je danas peticiju za pomoć ženama na trudničkom bolovanju tako što bi Grad dao sredstva kako bi trudnice dobijale punu platu, a ne kao do sada 65 odsto.

-SRS u Zrenjaninu u više navrata zahtevala je da se na dnevni red Skupštine grada stavi i predlog o pomoći ženama na trudničkom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << bolovanju i da grad dotira razliku od 35 odsto, izjavio je šef poslaničke grupe SRS-a Saša Santovac.

Kako je ocenio, krajnje je vreme da se nešto učini po pitanju pomoći trudnim sugradjankama.

-Grad mora da predje sa deklarativnog zalaganja u borbi protiv bele kuge na konkretnu realizaciju i svrsta se u red gradova koji su to već učinili, dodao je Santovac.

On je podsetio da su u decembru 2005. godine, stupanjem na snagu novog Zakona o zdravstvenom osiguranju, žene na trudničkom bolovanju izgubile pravo na 100 odsto zarade, a koja sada iznosi 65 odsto.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.