Potpisi za veću pomoć trudnicama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2010, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisi za veću pomoć trudnicama

ZRENJANIN -

Gradski odbor Srpske radikalne stranke u Zrenjaninu započeo je danas prikupljanje potpisa za povećanje naknade ženama na trudničkom i porodiljskom bolovanju sa sadašnjih 65 odsto na pun iznos ličnog dohotka.

Predsednik zrenjaninskih radikala Saša Santovac naznačio je da je odbornička grupa SRS u dva maha tražila od lokalne samouprave da budžetom predvidi povećanje naknade za trudnice, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se to nije delilo. On je najavio da će na prvoj sednici Skupštine grada obnoviti taj zahtev, uz prilaganje peticije sa potpisima stanovnika Zrenjanina.

Santovac je podsetio da je republička skupština 2005. godine usvojila Stategiju za podsticanje rađanja, koja takođe predviđa isplatu punog iznosa za trudničko bolovanje, kao i jednokratnu isplatu roditeljskog dodatak za drugo, treće i četvrto dete, umesto u 24 rate.

On je istakao da je podrška porodiljama preko potrebna, jer je "bela kuga" sve izraženija na području Zrenjanina. Na tom području, prema statističkim podacima, 1991. godine živelo je 133.137 stanovnika, a 2008. godine broj stanovnika je smanjen za 7.000.

U prilog merama za poboljšanje materijalnog položaja trudnica i porodilja, a protiv "bele kuge", Santovac je naveo da je u 2009. godini na području grada Zrenjanina umrlo 3.046 ljudi, a rođeno 1.655.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRS pokrenula peticiju za žene na trudnickom bolovanju

Izvor: S media, 21.Okt.2010

Opštinski odbor Srpske radikalne stranke u Zrenjaninu pokrenuo je danas peticiju za pomoć ženama na trudničkom bolovanju tako što bi Grad dao sredstva kako bi trudnice dobijale punu platu, a ne kao do sada 65 odsto...-SRS u Zrenjaninu u više navrata zahtevala je da se na dnevni red Skupštine grada...

Nastavak na S media...

Potpisi za veću pomoć trudnicama i porodiljama

Izvor: Glas javnosti, 22.Okt.2010, 07:04

ZRENJANIN - Gradski odbor Srpske radikalne stranke u Zrenjaninu prikuplja potpise za povećanje naknade ženama na trudničkom i porodiljskom bolovanju sa sadašnjih 65 odsto na pun iznos ličnog dohotka...Predsednik zrenjaninskih radikala Saša Santovac naznačio je da je odbornička grupa SRS u dva...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.