Radijator zapošljava još 200 ljudi

Izvor: B92, 06.Avg.2013, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radijator zapošljava još 200 ljudi

Zrenjanin -- Zrenjaninska fabrika Radijator u narednih godinu dana zaposliće 200 radnika na neodređeno vreme, najavio je generalni direktor te kompanije Nedeljko Grubeša.

On je rekao da će ti radnici biti zaposleni u novoizgrađenom pogonu koji je počeo da radi pre mesec dana, a čija je vrednost blizu 11 miliona evra.

"Kapacitet pogona je godišnje 20.000 tona odlivaka, što se meri cifrom od oko 22 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << evra. Pun obim proizvodnje startovaće od septembra, a u novom pogonu smo već zaposlili 60 ljudi. U narednih godinu dana posao će dobiti još 200 stalnih radnika", izjavio je Grubeša.

Generalni direktor zrenjaninske livnice za izradu odlivaka kaminskog, kanalskog i šahtovskog programa demantovao je navode da plate u fabrici kasne i istakao da se zarade u ovoj fabrici isplaćuju svakog meseca, te da je prosečna plata 480 evra.

"Godišnji prihodi su nam blizu 20 miliona evra i u naredne dve godine trebalo bi da budu udvostručeni. Izvozno smo orijentisani i 80 odsto proizvoda plasiramo na inostrana tržišta: u Italiju, Nemačku, Španiju, Austriju, na celokupno tržište eks Jugoslavije, ali i na tržište Bliskog istoka", rekao je Grubeša.

Regionalna privredna komora u Zrenjaninu saopštila je da se Radijator našao na šestom mestu najvećih izvoznika u srednjem Banatu u prvih šest meseci ove godine. Prema tim podacima, fabrika je u prvoj polovini godine izvezla robu vrednu 4,9 miliona evra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Radijator zapošljava još 200 ljudi

Izvor: B92, 06.Avg.2013

Zrenjanin -- Zrenjaninska fabrika Radijator u narednih godinu dana zaposliće 200 radnika na neodređeno vreme, najavio je generalni direktor te kompanije Nedeljko Grubeša...On je rekao da će ti radnici biti zaposleni u novoizgrađenom pogonu koji je počeo da radi pre mesec dana, a čija je vrednost...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.