Protest gradjevinara i kozmetičara

Izvor: Blic, 04.Nov.2010, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest gradjevinara i kozmetičara

Štrajkačii Industrije građevinskog materijala "Banat" i Hemijske industrije "Luksol" organizovali su danas zajedničku protestnu šetnju u centru Zrenjanina, gde im se, ispred Gradske skupštine, obratio pokrajinski sekretar za rad Miroslav Vasin. Stajskači traže isplatu zaostalih zarada i razgovore sa većinskim vlasnikom.

Vasin je radnicima "Luksola" saopštio da je razgovarao sa menadžmentom te fabrike i većinskim vlasnikom iz "Jugoremedije" da bi fabrika ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "stala na noge".

Predsednik Štrajkačkog odbora GIK "Banata" Tibor Čonti rekao je da se većinski vlasnik Ljubomir Ćubić ne odaziva na pregovore, već da šalje "svoje emisare".

Štrajkači tog građevinskog preduzeća zahtevaju ispatu devet zaostalih zarada, izmirenje zaostalih obaveza za zaposlene prema penzionom fondu od 2007. godine, zaključivanje pojedinačnog kolektivnog ugovora i uverenje da će ta firma moći uspešno da radi i gradi kao nekad.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.