Prijem za parastonotenisere iz Zrenjanina ovenčane medaljama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2019, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijem za parastonotenisere iz Zrenjanina ovenčane medaljama

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i pomoćnik gradonačelnika za sportska pitanja Simo Salapura organizovali su prijem za parastonotenisere iz Zrenjanina koji su osvojili medalje na Evropskom prvenstvu održanom u Švedskoj.

Sa Evropskog prvenstva u stonom tenisu srpski stonoteniseri sa invaliditetom vratili su se sa dve medalje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zlatnoj u ženskoj kategoriji i srebrnoj u muškoj. Za reprezentativce iz Zrenjanina ovo su do sada najbolji rezultati.

"Samo Evropsko prvenstvo bilo je izuzetno naporno jer su došle sve najbolje igračice. Ja sam po rangu bila najslabije rangirana, tako da je to za mene sve bilo mnogo teže, ali sam uspela da dam svoj maksimum i u kategoriji T4-5 da, sa Nadom Matić i Borisavom Perić Ranković, osvojim zlatnu medalju", rekla je Sanja Mijatović.

"Da kažem, da nikad nisam krenuo da se bavim stonim tenisom da bi došao do medalje, nego je to bio neki način inkluzije osobe sa invaliditetom, da se približimo nekom realnom normalnom životu u našem gradu, da nam bude lakše da savladamo neke naše barijere i prepreke, tako da evo ovom prilikom pozivam i te osobe sa invaliditetom, koji su u kućama negde, koji se ne bave ničim, da počnu da se bave sportom", rekao je Goran Perlić.

Grad Zrenjanin sportske klubove pomaže finansijski, ali u prethodnom periodu mnogo se ulagalo i u sportsku infrastrukturu, te su zrenjaninski sportski objekti pristupačni osobama sa invaliditetom.

"Danas smo mi razgovarali sa njima i razgovaraćemo pošto se formira budžet za 2020. godinu, šta je to što su prioriteti kada su oni u pitanju, da se stave u budžet, kako bi im se omogućili uslovi za trening i za bavljenje sportom kao i održavanje takmičenja u našem gradu, pa sve do odlaska na međunarodna takmičenja i pravljenje rezultata koji će omogućiti učestvovanje i na olimpijadi i, naravno, na evropskim i svetskim prvenstvima", rekao je Saša Santovac, zamenik gradonačelnika Zrenjanina.

Parastonoteniseri za vikend učestvuju na državnom prvenstvu, a prema trenutnoj rang listi naredne godine Zrenjanin će verovatno imati i paraolimpijca u stonom tenisu.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.