Prijem kod gradonačelnika za predstavnike đačkih parlamenata osnovnih škola iz Zrenjanina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2019, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijem kod gradonačelnika za predstavnike đačkih parlamenata osnovnih škola iz Zrenjanina

Zrenjanina i njegov zamenik organizovali su prijem za predstavnike đačkih parlamenata osnovnih škola iz Zrenjanina. Đaci su imali prilike da se upoznaju sa radom i zadacima lokalne samouprave, ali i da postave pitanja nadležnima.

U okviru aktivnosti lokalne samouprave u Zrenjaninu povodom dečije nedelje organizovano je više programa za najmlađe. Za predstavnike đačkih parlamenata osnovnih škola upriličen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je prijem u Baroknoj sali, gde zaseda i skupština grada.

"Cilj je da uvide kako funkcioniše gradska uprava, da čuju šta je to, da vide, i neki su prvi put u našoj Baroknoj Sali, koja sigurno jeste da je ponos. Ali ono što je meni veoma drago, što su deca pokazala veliku zrelost, interesuju se za teme o kojima, na žalost, ni mnogi odrasli ne razmišljaju", kaže Saša Santovac, zamenik gradonačelnika Zrenjanina.

Nakon predstavljanja organa i rada lokalne samouprave, đaci su imali priliku da postave pitanja čelnicima grada Zrenjanina. Deca su pitala o aktuelnim temama kao što je problem pijaće vode, promena imena grada, divlje deponije i dolazak stranih investitora.

"Pitala sam prvo da li će se urušiti Motel, te tvrđava na motelu, zato što je mnogo opasna za mlađu decu", kaže Nađa Nepergaća OŠ "Đura Jakšić".

"Postavio sam pitanje kada će biti dozvoljeno da se pije voda iz česme u gradu Zrenjaninu. Dobio sam odgovor da je voda već dozvoljena za piće, samo da nije još potpuno legalizovana i dozvoljena od strane ne znam već koga", kaže Sava Grujić OŠ "Dr Jovan Cvijić".

Prijemu su se priključila i deca iz Predškolske ustanove u Zrenjaninu, za koje je ove nedelje organizovan niz zabavnih i obrazovnih aktivnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.