Izvor: CrnaHronika.rs, 14.Mar.2012, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginuo otac četvoro dece

ZRENJANIN - Put smrti!Ivica Ferković (33) iz Torde, otac četvoro dece, poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u noći između ponedeljka i utorka kod Zrenjanina. Nesrećni čovek stradao je kad je njegov rođak Mija Maćaš (39), vozeći pod dejstvom alkohola i bez položenog vozačkog ispita, „opelom“, udario zeca koji je pretrčavao put, a zatim sleteo u kanal Torda-Bašaid. Ivica je umro na licu mesta, dok je Maćaš uhapšen i zadržan u pritvoru do 48 sati.Rodbina stradalog Ivice kaže za Kurir da su uvereni da je Mija zbog jakog udarca zeca izgubio kontrolu nad kolima:
- Mija i Ivica pili su kobne noći. U gluvo doba noći kolima su krenuli u susedni Baljaid da kupe pljeskavice. Kad su krenuli nazad oko tri ujutro, naleteli su na zeca. Na kolovozu se još vide tragovi krvi životinje. Udarac je bio tako jak da je Ivica ispao iz kola. Njegovo telo nađeno je ispod „opela“ - kažu rođaci Ferkovića.
Ivica je iza sebe ostavio ženu Katicu i četvoro maloletne dece. O njima sad nema ko da brine, osim rođaka:
- Sirotinja su. Kako li će preživeti ovo - priča Đulijan Žigić iz Torde dok pokazuje mesto tragedije.
Inače, na ovom delu puta često se dešavaju nesreće. Tako su pre samo deset meseci pod istim okolnostima stradali mladić star 22 godine i njegova saputnica od 17 godina. I oni su velikom brzinom udarili u zeca i sleteli u kanal:
- Ovo je put smrti. Na putu između Torde i Bašaida još nekoliko ljudi je poginulo ili se teško povredilo. Duga i prava deonica kao da vozača natera da jače stisne papučicu gasa i onda se desi ovako nešto - kaže Žigić.
Izvor: kurir-info.rs
Pogledaj vesti o: Polaganje vozačkog ispita

Nastavak na CrnaHronika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta CrnaHronika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta CrnaHronika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.