Pajtić: U programu spasavanja 27 kompanija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Feb.2012, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: U programu spasavanja 27 kompanija

ZRENJANIN -

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas da je trenutno 27 kompanija u programu spasavanja loše privatizovanih vojvođanskih kompanija.

U tim kompanijama radi više hiljada ljudi i za njih je vezano više desetina kooperanata, rekao je on prilikom posete zrenjaninskom Žitoproduktu, koji je u tom programu Vlade Vojvodine.

Pajtić je podsetio da je pokrajinska vlada pre dve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine pokrenula projekat spasavanja kolektiva koji imaju perspektivu i tradiciju, a koji su bili praktično upropašteni lošom privatizacijom ili neodgovornim poslovanjem nakon privatizacija.

"Taj program mera podrazumeva uključivanje svih onih instrumenata kojima pokrajinska Vlada raspolaže i dodatno angažovanje u pronalaženju strateških partnera, tržišta, mogućnosti investicija u kompanije", istakao je on.

Rezultati tog programa se, kako je rekao Pajtić, već vide u mnogim kolektivima gde se ranije dešavalo da radnici nisu primali plate, kao što je to slučaj bio u Žitoproduktu, koji je bio potpuno blokiran i zbog čega je bilo ugroženo snabdevanje hlebom.

Pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin je rekao da je Žitoprodukt obnovio poslovanje i da godinu dana nakon toga od 144 radnika radi 126, "bilo kroz zakup slovenačke kompanije Dondon, bilo u samom Žitoproduktu".

"Slovenački partner je ne samo revitalizovao Žitoprodukt već i pekaru u Kikindi i Fidelinku, a u međuvremenu je uz pomoć države dubioza i blokada od preko 300 miliona dinara skinuta", rekao je on.

Vasin je istakao da će slični projekti biti realizovani i u zrenjaninskom Ipoku, Banat semenu i dodao da će stečaj u zrenjaninskom Luksolu biti završen i firma oporavljena.

Zrenjaninski Žitoprodukt, po odluci Višeg suda u Beogradu od 1. januara prošle godine, nije u vlasništvu Đorđa Božića kojem je privremeno oduzeto pravo upravljanja nad 72 odsto imovine, a deo fabrike je sredinom godine zakupila slovenačka firma Dondon.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Program za spas kompanija

Izvor: RTS, 02.Feb.2012

Vlada Vojvodine, na osnovu programa usvojenog pre dve godine, preduzima mere za oporavak 27 preduzeća, koje donose dobre rezultate, rekao Bojan Pajtić, posle obilaska "Žitoprodukta"...Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da je trenutno 27 kompanija u programu spasavanja loše privatizivanih...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.