PRESEDAN Dva pobednika plivanja za Časni krst u Zrenjaninu

Izvor: Blic, 19.Jan.2015, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRESEDAN Dva pobednika plivanja za Časni krst u Zrenjaninu

Sedmi put za redom od obnavljanja tradicije, na jezeru u centru Zrenjanina, tačno u podne, plivalo se za Časni krst. ove godine načinjen je presedan sa dva pobednika, a to su Vladimir Filipaš i Bojan Milićević.

Oni su, pred više hiljada posmatrača, pobedili u konkurenciji 24 učesnika, desetoro više nego lani.

- Hteo bih da zahvalim svima koji su nas bodrili, a ove godine bilo je zanimljivo jer je bio veliki broj učesnika. Ovo mi je prvi put da plivam >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za Časni krst i zbog toga sam posebno radostan - kaže 42- godišnji Filipaš, inače radnik jedne osiguravajuće kuće.

Njemu je ovogodišnji kum manifestacije, preduzetnik Dragoljub Bjeloglav, uručio na poklon i zlatni krst.

Organizatori ovogodišnjeg Bogojavljenskog plivanja bili su Crkvena opština SPC u Zrenjaninu, Kulturni centar i Udruženje građana „Ravnopravnost“.

Plivanje za Časni krst osim u Zrenjaninu organizovano je i u Kleku, ali od 14 časova, kod ustave na Begeju. Manifestacija je u tom mestu organizovana po šesti put.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.