POMOĆ POKRAJINE Za održavanje visokoobrazovnih institucija 48 miliona

Izvor: Blic, 18.Maj.2017, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POMOĆ POKRAJINE Za održavanje visokoobrazovnih institucija 48 miliona

Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović uručio je danas ugovore vredne 48 miliona dinara za održavanje objekata predstavnicima fakulteta, visokih škola i studentskih centara iz Novog Sada, Subotice, Zrenjanina, Sombora, Sremske Mitrovice i Kikinde.

Ta sredstva opredelio je putem tri konkursa u 2017. godini pokrajinski Sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, a novac je dobila 21 ustanova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Prema propozicijama konkursa, sredstva su opredeljena za sufinansiranje tekućih popravki i održavanje zgrada, objekata i opreme ustanova visokog obrazovanja, potom za sufinansiranje tekućih popravki i održavanje zgrada, objekata i opreme ustanova studentskog standarda, kao i za sufinansiranje nabavke mašina i opreme u ustanovama visokog obrazovanja.

Predsednik Pokrajinske Vlade izjavio je tom prilikom da su u ovoj godini značajnije povećana sredstva za održavanje i opremanje objekata visokoobrazovnih institucija.

- Značajno su povećana i sredstva za tekuće troškove na fakultetima i višim školama tako da je prirodno očekivati da se u najmanju ruku za studente ne povećavaju troškovi studiranja, a bilo bi idealno da se, tamo gde je moguće, troškovi i smanje – naglasio je Mirović.

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević izjavio je da je dodelom ugovora zaokružen veoma važan proces koji treba da doprinese unapređenju rada visokoškolskih ustanova i studentskog standarda.

- Mi smo partneri i ubuduće i verujem da ćemo pre svega, ako ostvarimo uštede u ovom segmentu, omogućiti kvalitetniju i kreativniju politiku trudeći se ne samo da očuvamo kvalitet naših nastavnika, nego i poziciju najvažnijeg subjekta obrazovnog procesa – studenta - rekao je Milošević.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.