Otvoren kabinet za nastavu o nafti, gasu, bušenju...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2016, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren kabinet za nastavu o nafti, gasu, bušenju...

Otvaranje kabineta za nastavu iz oblasti proizvodnje nafte i gasa u Tehničkoj školi u Zrenjaninu, odličan je model dualnog obrazovanja, kazala je danas savetnica u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Grabrijela Grujić.

"Ovo je sjajan model koji daje fantastične rezultate. Zadatak Ministarstva je da poštuje potrebe privrede i umreži ih sa sistemom obrazovanja i pomogne učenicima da budu stručni, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dosledni i kvalitetni ljudi i da se odmah nakon školovanja aktivno uključe u procese rada", kazala je ona prilikom otvaranja učionice.

Zamenik generalnog direktora kompanije NIS koja je realizovala program, Andrej Šibanov rekao je da je adaptacija učionice deo programa društvene odgovornosti pod nazivom "Energija znanja", a kroz koji ta kompanija ulaže u obrazovanje mladih putem saradnje sa mnogim obrazovnim institucijama.

"Sa Tehničkom školom potpisali smo Memorandum o saradnji 2013. godine, a od tada smo realizovali mnoge zajedničke aktivnosti, a jedna od njih je školovanje učenika sa zanimanjem rukovalac za postrojenja proizvodnje nafte i gasa. Nastavni kadar su iskusni inženjeri i predavači", rekao je Šibanov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NOVA OPREMA ZA ZRENJANINSKU TEHNIČKU ŠKOLU Kako se vade nafta i gas mogu da uče i u učionici

Izvor: Blic, 28.Sep.2016

Savremeni kabinet za nastavu iz oblasti proizvodnje nafte i gasa i tehnike bušenja otvoren je u Tehničkoj školi u Zrenjaninu...Projekat je realizovan zahvaljujući saradnji kompanije NIS i škole kako bi se unapredila i osavremenila nastava za učenike druge i treće godine na smeru rukovalac postrojenjima...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.