Otežano čišćenje puteva širom Srbije zbog hladnoće

Izvor: NaDlanu.com, 09.Feb.2012, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otežano čišćenje puteva širom Srbije zbog hladnoće

Izuzetno niske temperature u celoj Srbiji otežavaju čišćenje snega sa drumova, iako padavina više nema, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su do 30 minuta, a zbog velike količine snega na putu i snežnog nevremena, teretnim vozilima i kamionima sa prikolicom zabranjeno je kretanja preko graničnog prelaza Bogojevo.U Vojvodini se trenutno beleže najniže temperature, a zbog magle vidljivost je smanjena na 150 metara, pa svi >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << oni koji se upute ka severu moraju računati na poledicu, posebno na području Novog Sada, Zrenjanina i Kikinde gde je trenutna temperatura oko minus 25.Na autoputevima saobraćaj se obavlja po delimično vlažnim kolovozima dok na glavnim magistralnim putevima snega na kolovozu ima od jedan do tri centimetra, i saobraćaj se odvija usporeno i otežano.Na regionalnim putevima snega ima od pet do 10 centimetara, a pojedine deonice prekrivene su ledom što dodatno otežava kretanje vozila.Oni koji se upute ka Zlatiboru preko Požege i Užica treba da računaju na poledicu.Na prilaznim putevima zimskim turističkim centrima, pored snega i jakog mraza, vetar dodatno pravi problem i stvara snežne nanose.Saobraćaj se tamo odvija otežano, a najkritičnije je na prilazu Divčibarama zbog izrazito klizavog kolovoza, a otežano je i na prilazu Kopaoniku iz pravca Brusa, pa se savetuje da se koristi put preko Jošaničke Banje.(Beta)9. februara 2012.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.