Obnavlja se sala zrenjaninskog pozorišta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Sep.2010, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnavlja se sala zrenjaninskog pozorišta

ZRENJANIN -

Vršilac dužnosti direktora Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" Tatjana Paskaš najavila je danas repertoar za jesenju sezonu, planove za obnovu barokne pozorišne sale i organizaciju Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine u Zrenjaninu.

U prvom javnosti po dolasku na tu funkciju, Paškaš je na konferenciji za novinare u prostorijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Okružnog odbora Demokratske stranke, podsetila da je do pre sedam dana i ostavke direktora Gorana Ibrajtera, bila u "njegovom timu" kao zamenik direktora, kao i da je od 2004. do 2006. godine bila direktor zrenjaninskog pozorišta.

Naznačavajući da je na Lutkarskoj sceni počela sezona prikazom "Vetruškine ledine", Paskaš je rekla da Dramska scena priprema predstavu Vladimira Đurđevića "Zbogom žohari", koju će na scenu postaviti Slađana Kilibarda.

Predstava je pravljena po motivima pesama orkestra "Zabranjeno pušenje", a premijera se očekuje u oktobru.

Za drugi deo sezone predviđena je Sterijina predstava "Zla žena", u režiji Egona Savina.

Paskaš je kazala da će ostatak sezone zavisiti od budžeta i najavila da očekuje podršku za dobar repertoar, kao i za ponovno održavanje Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine.

" Volimo da budemo domaćini najboljim vojvođanskim pozorištima a i publika se već navikla", rekla je ona.

Paskaš je rekla da će zrenjaninsko pozorište konkurisati na raspisani oglas Ministarstva kulture Srbije za obnovu barokne sale u najstarijoj pozorišnoj zgradi u državi, izgrađenoj 1839. godine.

"Cigla od koje je zgrada pravljena ima vek trajanja a naša zgrada od te cigle traje čak 171. godinu", navela je Paškaš, ukazujući na neophodnost što hitnije rekonstrukcije najstarije pozorišne sale, stavljene pod zaštitu države kao kulturno blago.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potrebno je mnogo toga

Izvor: Danas, 15.Sep.2010

Narodno pozorište „Toša Jovanović“ biće domaćin 61. festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine, odlučila je Zajednica profesionalnih pozorišta Vojvodine i to predstavlja veliku čast za našu kuću, saopštila je na jučerašnjoj konferenciji za medije vršilac dužnosti direktora ove ustanove...

Nastavak na Danas...

Zrenjaninsko pozorište predstavilo repertoar

Izvor: Glas javnosti, 16.Sep.2010, 07:14

ZRENJANIN - Vršilac dužnosti direktora Narodnog pozorišta „Toša Jovanović" Tatjana Paskaš najavila je repertoar za jesenju sezonu, planove za obnovu barokne pozorišne sale i organizaciju Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine u Zrenjaninu...U prvom javnosti po dolasku na tu funkciju,...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.