Nova fabrika u Zrenjaninu: Nemačka kompanija sa proizvodnjom počinje u avgustu 2020.

Izvor: B92, 04.Nov.2019, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova fabrika u Zrenjaninu: Nemačka kompanija sa proizvodnjom počinje u avgustu 2020.

Zrenjanin -- U zrenjaninskoj industrijskoj zoni Jugoistok položen je kamen temeljac za nemačku fabriku GPK, koja posluje u sklopu EKH grupe iz Berlina.

Vrednost investicije je oko 3 miliona evra.

Vlasnik kompanije Klaus Paul rekao je novinarima da je jedan od razloga zašto ulažu u Zrenjanin njegov veoma dobar geostrateški položaj.

"Članice EU, Mađarska i Rumunija nisu daleko odavde, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u ovim zemljama, kao i u Italiji, imamo svoje klijente i namera nam je da ih odavde snabdevamo", kazao je Paul.

Ukazao je i da je drugi razlog visokokvalifikovana radna snaga u Zrenjaninu, a treći izuzetna saradnja sa lokalnom samoupravom u tom gradu i Pokrajinom Vojvodinom.

"Ovu lokaciju u Zrenjaninu ćemo dalje razvijati i uvoditi i proizvoditi nove proizvode", rekao je još Klaus Paul.

Direktor GPK u Zrenjaninu Zoran Šipka rekao je da će u prvoj fazi biti izgrađen proizvodni objekat i da će biti zaposleno 15 do 20 ljudi, a da će taj broj biti i daleko veći u drugoj fazi.

Kako je naveo, firma će se baviti proizvodnjom delova od plastike i gume, prevashodno točkova za kontejnere i kante.

"Završetak izgradnje bi trebalo da bude u julu naredne godine, a početak proizvodnje u avgustu", dodao je Šipka. Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić izrazio je zadovoljstvo zato što su napori na promociji industrijske zone i Zrenjanina kao dobrog mesta za investiranje urodili plodom.

U industrijskoj zoni Jugoistok posluju firme iz Italije, Belgije, Južne Koreje, a fabriku na 500.000 kvadratnih metara gradi kineska kompanija Šandong linglong tajer.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zrenjanin: Položen kamen temeljac za izgradnju nemačke firme GPK

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2019

U Zrenjaninu je položen kamen temeljac za nemačku kompaniju "GPK doo" u industrijskoj zoni Ečka – Jugoistok. Prema najavama proizvodnja u farbici bi trebala da se započne avgusta sledeće godine...Vrednost investicije nemačke kompanije "GPK" u Zrenjaninu iznosi oko 3 miliona evra. Pokretanjem...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

NOVA NEMAČKA FABRIKA U ZRENJANINU Početak proizvodnje u avgustu 2020.

Izvor: Blic, 04.Nov.2019

U zrenjaninskoj industrijskoj zoni "Jugoistok" danas je položen kamen temeljac za izgradnju nemačke fabrike "GPK", u kojoj će se proizvoditi točkovi za kontejnere i kante za iznošenje smeća.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.