Zrenjanin: Položen kamen temeljac za izgradnju nemačke firme GPK

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2019, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjanin: Položen kamen temeljac za izgradnju nemačke firme GPK

U Zrenjaninu je položen kamen temeljac za nemačku kompaniju "GPK doo" u industrijskoj zoni Ečka – Jugoistok. Prema najavama proizvodnja u farbici bi trebala da se započne avgusta sledeće godine.

Vrednost investicije nemačke kompanije "GPK" u Zrenjaninu iznosi oko 3 miliona evra. Pokretanjem prve faze proizvodnje posao u ovoj fabrici dobiće između 15 i 20 radnika.

"Firma će se baviti proizvodnjom delova od plastike i gume prevashodno točkova za kontejnere i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kante a videćemo zavisno od gospodina Klausa šta ćemo povući od mašina i koju liniju proizvodnje", kaže Zoran Šipka, direktor GPK Zrenjanin.

Fabrika u Zrenjaninu je prvi pogon i investicija kompanije "GPK" koja se otvara van Nemačke.

"Geostrateški je Zrenjanin za nas veom adobro pozicioniran zato smog a i odabrali, kao što znate članice EU Mađarska i Rumunija nisu daleko odavde, u ovim zemljama kao i Italiji imamo svoje klijente i namera nam je dab ih odavde snabdevamo. Drugi razlog je visoka kvalifikacija radne snage u Zrenjaninu", kaže Klaus Paul, vlasnik kompanije GPK.

Kamen temeljac za buduću farbiku u industrijskoj zoni u Zrenjaninu položili su predstavnici kompanije i lokalne samouprave. Prema planu izgradnja fabrike će biti završena u julu sledeće godine, a proizvodnja pokrenuta u avgustu.

"Kada sam predložio da proširimo zonu za još 500 hektara, malo su me sumnjičavo gledali moji saradnici, a sad dolazimo u situaciju da je i to malo i bukvalno se svakodnevno borimo za svako novo radno mesto", kaže Čedomir Janjić gradonačelnik Zrenjanina.

U industrijskoj zoni u Zrenjaninu najviše radnika trenutno zapošljavaju kompanije iz Nemačke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.