Noć istraživača u Zrenjaninu i Novom Sadu 23. septembra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Sep.2011, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noć istraživača u Zrenjaninu i Novom Sadu 23. septembra

ZRENJANIN, NOVI SAD -

U Kulturnom centru i u Narodnom muzeju u Zrenjaninu 23. septembra biće organizovana "Noć istraživača", u okviru evropskog programa promocije nauke, najavila je danas direktor Visoke tehničke škole strukovnih studija u Zrenjaninu Smiljana Mirkov.

Predstavljajući Visoku tehničku školu strukovnih studija, kao organizatora do sada najveće naučne i najzabavnije manifestacije u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Zrenjaninu, Mirkov je rekla da će učesnici u Zrenjaninu biti učenici devet škola i tri udruženja građana.

Počev od 16 sati, na dve lokacije, biće izvedeno 13 eksperimenata, predstavljeno šest izložbi, tri scenska prikaza i održana dva takmičenja.

Međunarodna manifestacija "Noć istraživača" organizovana je u okviru evropskog programa promocije nauke, pokrenutog 2005. godine, s ciljem da u celoj Evropi, u jednom danu, kroz zabavu, predstavi nauku velikom broju ljudi, svih uzrasta i različitog obrazovanja.

U Ledenoj dvorani novosadskog Spensa posetioci će imati priliku da vide preko 50 eksperimenata i demonstracija koje će realizovati istraživači sa Prirodno matematičkog fakulteta, Fakulteta tehničkih nauka, Tehnološkog fakulteta, Medicinskog fakulteta, Akademije umetnosti i Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

Zanimljive eksperimente će predstaviti i: Institut za prehrambene tehnologije FINS, Pokret Gorana, Institut za ratarstvo i povrtarstvo NS Seme, Tehnička škola "Pavle Savić" i Medicinska škola "7 april" i JVP "Vode Vojvodine". "Centar za promociju nauke", državna institucija nadležna za promociju i popularizaciju nauke i tehnologije i dostignuća u zemlji i svetu, predstaviće izložbu "Darvin" i realizovaće matematičku radionicu. Pored zanimljivih eksperimenata, posetioce očekuju i brojni zabavni sadržaji: predstave za decu, takmičenja, plesni performans studija "Impuls", DJ party u saradnji sa produkcijom MEX i još mnogo toga.

U Srbiji, osim u Zrenjaninu, ove godine"Noć istraživača" biće održana u Beogradu, Novom Sadu i Subotici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.