Izvor: Magyar Szó, 29.Avg.2014, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neizvesan datum izgradnje obilaznice oko Zrenjanina

Neizvesan datum izgradnje obilaznice oko Zrenjanina Magyar Szó online

2014. augusztus 29., 18:48

0

Veliki problem stanovnika Zrenjanina jeste nedostatak obilaznice oko grada. Kako stvari stoje, lako se može desiti da putari ni dogodine neće otpočeti radove, što znači da će kamioni i dalje prolaziti putem koji vodi kroz grad. >> Pročitaj celu vest na sajtu Magyar Szó <<

Nadležni u lokalnoj samoupravi su ranije obećali da će radovi na obilaznici početi 2013. godine. Posle se ispostavilo da je lokalna samouprava potpisala protokol za projekat od 775 miliona dinara sa javnim preduzećem „Putevi Srbije”, ali u republičkom budžetu za ovu godinu nisu izdvojili sredstva za ovaj cilj. Planirano je naime da za nastavak obilaznice oko Zrenjanina, republika obezbedi 700 miliona dinara, a lokalna samouprava je trebala da snosi troškove eksproprijacije zemljišta koje je prvobitno procenjeno na 75 miliona dinara, da bi se kasnije ispostavilo da je potrebna skoro dvaput veća svota.

U međuvremenu su se vodile i političke borbe: sadašnja vlast, koju čine naprednjaci i socijalisti, za kašnjenje je krivila raniju vlast koju su sačinjavali demokrate i ligaši. Političke svađe su se potom utišale kada se ispostavilo da ni za ovu investiciju nema para.

Zrenjaninci se sada nadaju da će budžet za 2015 godinu odobriti sredstva koja su potrebna za izgradnju obilaznice.

Radovi za izgradnju obilaznice oko Zrenjanina počeli su daleke 1991. godine. Za sada je potrošeno pet miliona evra, ali za završetak radova treba najmanje još 10 miliona. Trebalo bi sagraditi još 7 kilometara puta, odnosno jedan nadvožnjak i jedan most preko Begeja.

Értékelem a cikket:

0 - Tetszik a cikk      0 - Nem tetszik a cikk

Nastavak na Magyar Szó...






Povezane vesti

Vatrogasci se brinu o podmlatku

Izvor: Magyar Szó, 29.Avg.2014

Vatrogasci se brinu o podmlatku Magyar Szó online..2014. augusztus 29., 18:47..0..Uprkos zabrani paljenja vatre u Horgošu, najviše požara još uvek prouzrokuju paljenja žetvenih ostataka. Izveštaj za proteklih šest meseci govori da je od ukupno 34 akcije, u 13 slučaja bilo reči o požaru uzrokovanom...

Nastavak na Magyar Szó...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.