Izvor: Magyar Szó, 29.Avg.2014, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatrogasci se brinu o podmlatku

Vatrogasci se brinu o podmlatku Magyar Szó online

2014. augusztus 29., 18:47

0

Uprkos zabrani paljenja vatre u Horgošu, najviše požara još uvek prouzrokuju paljenja žetvenih ostataka. Izveštaj za proteklih šest meseci govori da je od ukupno 34 akcije, u 13 slučaja bilo reči o požaru uzrokovanom paljenjem trave, trske ili žetvenih ostataka. Pošto akcije obuhvataju i vežbe, osiguranje manifestacija i lažne dojave, kao i gašenje pravih požara, brojka >> Pročitaj celu vest na sajtu Magyar Szó << od 13 slučaja znači da su požari u većini slučajeva izazvani na ovaj način. Zoltan Tot, predsednik udruženja dobrovoljnih vatrogasaca izjavio je da se ljudi ne obaziru mnogo na zabrane, ako im smeta trska na poljoprivrednom zemljištu, jednostavno je pale, jer su tako navikli.

Proteklih godina oprema i mehanizacija vatrogasaca je obnovljena, vatrogasci su dobili nove uniforme, a i dom vatrogasaca je okrečen i obnovljen. Kupljeni su stolovi i stolice za dom. „Za obnovu smo konkurisali kod pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i kod saveza vatrogasaca Srbije, ali nam je puno pomogla i lokalna samouprava Kanjiže koja je prepoznala potrebu da se ojačaju dobrovoljna udruženja vatrogasaca kako bi bili opremljeni u slučaju da se opština mora odbraniti“ – izjavio je Tot.

Nedavno je formiran savez vatrogasaca. Ova organizacija želi da ubuduće zajedno konkuriše na raznim konkursima EU sa mađarskim i  sličnim transilvanijskim udruženjima. Kod formiranja saveza se pojavila i potreba za produbljivanjem teorijskog znanja vatrogasaca.    Predavanja čiji je ovo cilj, počinju ovog vikenda: u subotu će se predavanja za vođe udruženja vatrogasaca održati u Martonošu, u nedelju u Horgošu, a potom će predvodnici ovako stečeno znanje predati članovima svojih udruženja.

Horgoško udruženje dobrovoljnih vatrogasaca broji 97 članova, od kojih je 15 osoba član operativne jedinice – oni su najčešći učesnici raznih akcija. Predsednik udruženja napominje da se vodi računa i o obučavanju podmlatka i dodaje da se za dobrovoljne vatrogasce mogu javiti i devojke.

Értékelem a cikket:

0 - Tetszik a cikk      0 - Nem tetszik a cikk

Nastavak na Magyar Szó...






Povezane vesti

Olakšanje posla učenicima i profesorima

Izvor: Magyar Szó, 29.Avg.2014

Olakšanje posla učenicima i profesorima Magyar Szó online..2014. augusztus 29., 18:51..0..„Obrazovanje bi trebalo reformisati skoro u svakom njegovom segmentu, a to znači da će ministarstvo imati puno posla u bliskoj budućnosti” – izjavio je juče Srđan Verbić, ministar za obrazovanje....

Nastavak na Magyar Szó...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.