Modernizovani Beovoz krajem aprila

Izvor: B92, 18.Apr.2010, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Modernizovani Beovoz krajem aprila

U fabrici "Šinvoz” u Zrenjaninu završeni su remont i modernizacija prve od šest elektromotornih garnitura, za potrebe funkcionisanja beogradske gradske železnice "Beovoz”.

Oko 20. aprila garnitura "Beovoza” biće predata srpskim železnicama, a nakon toga i uključena u funkcionisanje gradske železnice u glavnom gradu, - saopšteno je Medija centru "Železnica Srbije” u zrenjaninskoj fabrici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Šinvoz”.

Prema rečima generalnog direktora "Šinvoza” Radomira Miljuša druga modernizovana elektromotorna garnitura za "Beovoz” biće isporučena srpskim železnicama već početkom maja. Treća garnitura biće završena sredinom maja, četvrta polovinom juna, peta krajem juna, a poslednji ugovoreni remontovani i modernizovani elektromotorni voz biće

isporučen srpskim železnicama krajem jula, što je dinamika nešto brža od ugovorene.

Ukupna vrednost ovog posla u zrenjaninskom "Šinvozu” je oko 327 miliona dinara. U "Šinvozu” ističu da Grad Beograd redovno finansira navedne radove, a da je saradnja sa srpskim železnicama izuzetno dobra, što doprinosi uspešnoj realizaciji posla.

Uključenje u saobraćaj ovih šest remontovanih i modernizovanih elektromotornih garnitura doprineće rasterećenju saobraćaja u Beogradu, naročito za vreme radova na rekonstrukciji mosta „Gazela".

- „Železnice Srbije" u januaru su započele remont i modernizaciju devet elektromotornih vozova, u okviru prve faze projekta unapređivanja i razvoja beogradske gradske železnice „Beovoz". Šest garnitura remontuje se u zrenjaninskom „Šinvozu", a tri u smederevskom „Želvozu", - izjavio je direktor Direkcije za prevoz „Železnica Srbije" Dragan Grujić.

Remont svih devet garnitura vredan je oko 480 miliona dinara, od čega 40 miliona dinara obezbedjuju srpske železnice, a preostalih 440 miliona dinara Grad Beograd.

Ugovorenim radovima i predvidjenom modernizacijom garnitura, biće poboljšana pouzdanost, smanjeni troškovi održavanja i stvoreni uslovi za povećanje broja prevezenih putnika. Kada se završe predvidjeni radovi na železničkoj infrastrukturi u Beogradu biće stvoreni uslovi da „Beovoz" saobraća na svakih petnaest minuta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.