Mali sportisti iz Jagodine sakupili 280 kg čepova

Izvor: RTS, 26.Dec.2018, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali sportisti iz Jagodine sakupili 280 kg čepova

Najmlađi Jagodinci pokazali su kako treba biti human i pomoći onima kojima je pomoć potrebna. Članovi Školice sporta prosledili su Udruženju „Čep za hendikep” u Zrenjaninu prosledili su više od 280 kilograma plastičnih čepova, koje su cele godie sakupljali uz pomoć vršnjaka, roditelja i komšija.
Članovi Školice sporta „Sportisimo” >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tokom cele godine organizovali su akciju „Čep za hendikep” i, zajedno sa svojim vršnjacima, roditeljima i komšijama, prikupili više od 280 kilograma plastičnih čepova od ambalaže koje su prosledili Udruženju u Zrenjaninu, osnovanom sa ciljem da se prikupi što više plastičnih čepova a sredstva od njihove reciklaže iskoriste za kupovinu neophodnih ortopedskih pomagala.
Mali sport su sa mnogo motivacije i do sada revnosno učestvovali u mnogim humanitarnim akcijama za pomoć mladima i deci.
To je tek početak, kaže Filip Marović, osnivač škole:
„Školica sporta nastaviće aktivno učešće u ovoj humanoj aktivnosti. Na taj način učimo decu da i kada su mali, mogu da urade velike stvari.”
Uz humanost, oni šire i svest o važnosti očuvanja životne sredine. Nadaju se da će vremenom sakupljanje i recikliranje čepova kao način da se pomogne ljudima sa invaliditetom postati svakodnevna navika, ističe Marović:
„Nastavljamo dalje u istom ritmu, zato počnite da skupljate čepove i ispričajte prijateljima da postoji ta mogućnost. Naše kutije sa čepovima stoje na više lokacija u Jagodini.”
Marović je u ime svih članova Školice zahvalio svim grašanima, ustanovama i preduzećima koji su im pomogli u akciji.
Pre godinu dana članovi „Sportisima” učestvovali su i u akciji prikupljanja sredstava za sugrađanku obolelu od leukemije Miljanu Ristić Stanković, koja je udata u Vranju. I tada su pokazali svoju veliku humanost. Ovih dana mališani iz Sportisima, učestvuju i u drugim humanitarnim akcijama kako bi vršnjacima čiji roditelji nemaju dovoljno novca priuštili malo radosti za novogodišnje praznike.
 
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.