MISTERIJA SMRTI KOD ZRENJANINA: Komšija zatekao beživotno blatnjavo telo okrvavljene glave

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2021, 17:50

MISTERIJA SMRTI KOD ZRENJANINA: Komšija zatekao beživotno blatnjavo telo okrvavljene glave

Suprug nesrećne žene obratio se čoveku koji ih je prevezao do prodavnice u selu

Uzrok smrti Eržebet Žolnai (83) iz banatskog sela Boka kod Zrenjanina još nije zvanično utvrđen. Beživotno telo pronađeno je u četvrtak uveče, a istražitelji su naložili obdukciju tela. Istragu vodi zrenjaninsko Više javno tužilaštvo, a u međuvremenu se nije oglasilo. Kako saznajemo, suprug pokojne starice Andraš >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Žolnai (67) nije uhapšen.

Ne isključuje se mogućnost da je, možda, nesrećna starica stradala od posledica udarca glavom. Beživotno i blatnjavo telo okrvavljene glave u krevetu je te večeri zatekao komšija Zlatko Manojlović, nakon što mu se za pomoć obratio Andraž Žolnai.

- Pozvao me je da mu pomognem, rekao mi je samo: "Baba pala, još je živa". Bila je sva blatnjava, a jasno se videla krv na glavi, i već je bila mrtva. Pomogao sam mu ljudski, kao i više puta ranije. Nije mi bilo teško da Eržebet i Andraša kolima odbacim do prodavnice.

Oni su dugo živeli u Jermenovcima, a poslednjih pet godina u ovoj kući. Eržebet je pre dva meseca ostala bez sina koji je umro. Andraš je vredan čovek, a Eržebet se protivila kad je kupovao cigarete i piće. Izdržavali su se od penzije Eržebetinog pokojnog muža i novca koje bi Andraš zaradio. Andraš je bio preke naravi kad popije, posvedočio je komšija.

Da su se često svađali i da se mogla čuti vika na mađarskom jeziku, potvrdio je i MiIija Bošković.

- Andraš nigde nije radio, ali je bio dobar majstor. Eržebet je bila drčna i ljubomorna. Branila mu je da viđa ćerke i morao je da se susreće sa njima na ulici - rekli su meštani Boke, iščekujući da saznaju šta se dogodilo u ovoj prizemnoj kući, u ulici Vašarska, na periferiji sela.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.