Lidl: Prvi supermarket u Zrenjaninu

Izvor: B92, 20.Mar.2012, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lidl: Prvi supermarket u Zrenjaninu

Beograd -- Nemački Lidl otvoriće svoju prvu trgovinu u Zrenjaninu, sa čijom lokalnom samoupravom je potpisao ugovor o kupovini zemljišta, saopšteno je iz te kompanije.

Kompanija Lidl Srbija Supermarketi je saopštila da će lokacija supermarketa u Zrenjaninu biti kod glavne autobuske stanice, gde je planirana gradnja objekta veličine oko 2.000 kvadratnih metara.

U izgradnju i opremanje biće uloženo 1,5 miliona evra. U ovom objektu biće zaposleno 25 radnika. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Diskontne prodavnice obično se prostiru na površini od 1.000 do 2.000 kvadrata i nude robu znatno jeftiniju od konkurencije. Roba nije poslagana na rafove, već stoji na paletama ili u kutijama, a u ponudi imaju manji izbor artikala. Prema ranijim informacijama, Lidl bi trebalo da otvori prodavnice u dvadesetak gradova u Srbiji, a uobičajen modele poslovanje te kompanije je da kupi lokacije, a zatim u skoro isto vreme otvori niz prodavnica.

„Potpisivanjem ugovora sa Zrenjaninom Lidl je, praktično, ozvaničio ulazak na srpsko tržište. Izuzetno sam zadovoljan što je Zrenjanin prvi grad sa kojim je ovaj trgovinski lanac potpisao ugovor i otpočeo poslovanje u Srbiji. Dolazak ove velike kompanije za nas znači mnogo: to je dokaz da smo prepoznati kao lokacija povoljna za investiranje i to je ozbiljan signal svim drugim zainteresovanim ulagačima", izjavio je dr Mileta Mihajlov, gradonačelnik Zrenjanina, povodom potpisivanja ovog ugovora.

Lidl nije saopštio kada će početi izgradnja, niti kada će supermarket biti otvoren.

Diskontni lanac Lidl je poslovanje u Srbiji registrovao 22. decembra 2010. godine. Osnivač firme je Lidl Srbija supermarketi, a osnivački kapital je 20.000 evra.

Lidl u Evropi ima više od 9.000 prodavnica i posluje u više od 20 zemalja. Osnovan je tridesetih godina prošlog veka i peti je po veličini trgovinski lanac u svetu sa godisnjim prihodima većim od 60 milijardi evra.

U regionu imaju prodavnice u Mađarskoj, Sloveniji, Bugarskoj, Grčkoj, i Hrvatskoj.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lidl: U Srbiji prvi supermarket u Zrenjaninu

Izvor: SEEbiz.eu, 20.Mar.2012

BEOGRAD - U izgradnju i opremanje biće uloženo 1,5 miliona evra. U ovom objektu biće zaposleno 25 radnika.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Izraelska Plaza danas otvara šoping mol u Kragujevcu

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 20.Mar.2012

ADVERTISER-SERBIA.COM / Kragujevac - Izraelska kompanija "Plaza centar" otvoriće danas u Kragujevcu prvi šoping centar u Srbiji, površine 60.000 kvadratnih metara, u čiju je izgradnju uložila više od 50 miliona evra..(KLJUČNEREČI: shopping mall; prodavnice; distribucija; kompanije)>>>

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.