Izvor: S media, 16.Okt.2012, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Prijava protiv odbornice Urulesku zbog korupcije

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Zrenjaninu najavio je danas da će ta stranka zbog korupcije podneti krivičnu prijavu protiv NN lica i odbornice u gradskoj skupštni Lukrecije Urulesku, koja je posle izbora prešla iz LSV u nezavisne odbornike i pružila podršku formiranju aktuelne lokalne vlasti.

Potpredsednik Izvršnog odbora GO LSV u Zrenjaninu Vladimir Milošev izjavio je danas na konferenciji za novinare, da je Urulesku, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << koja je na izborima osvojila mandat na listi LSV, pa se "proglasila nezavisnom", pružila podršku vladajućoj većini na konstitutivnoj sednici Gradske skupštine, okupljenoj oko Srpske napredne stranke, a "kao nagradu" dobila posao u Javnom preduzeću "Vodovod i kanalizacija", navodi se u saopštenju LSV.

Milošev je rekao da je Gradskom odboru LSV, na osnovu prava na dostupnost informacija od javnog značaja, stigao odgovor od JP „Vodovod i kanalizacija“ da je Urulesku, 30. jula ove godine, dobila posao na neodređeno vreme, dvadesetak dana posle kontitutivne sednice Skupštine grada Zrenjanina.

Informativna službe Gradskog odbora LSV saopštava da se u odgovoru iz "Vodovoda“ navodi da Urulesku, kao administrativni radnik, zarađuje mesečno neto 40.500 dinara .

Zbog toga će LSV podneti krivičnu prijavu protv Urulesku i NN lica, jer smatra da je to tipičan primer korupcije, navodi se u saopštenju.

Urulesku je, na konstitutivnoj sednici Gradske skupštine održanoj 6. jula, glasala za formiranje lokalne vlasti, koju čine kolicija SNS i SPS sa 35 mandata, dok su u opoziciji ostali odbornici DS, LSV , SVM i SRS sa 33 mandata.

(Tanjug)

Foto: lsv.rs
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.